Andy Shleck a câştigat etapa a opta din Turul Franţei

Ultima actualizare:

ndy Shleck a reuşit să termine cei 189 de kilometri, între localităţile Station des Rousses şi Morzine - Avoriaz, cu un timp de patru ore, 54 de minute şi 11 secunde.

După desfăşurarea a opt etape, clasamentul general a suferit alte modificări, în frunte ajungând unul dintre favoriţii acestei ediţii din Turul Franţei, australianul Cadel Evans, care a acumulat un timp de 37 de ore, 57 minute şi nouă secunde. Pe locul secund a urcat un alt favorit, luxemburghezul Andy Shleck (Saxo Bank), acesta apropiindu-se la 20 de secunde de lider. Principalul favorit al Turului Franţei, spaniolul Alberto Contador (Astana) se află la un minut şi o secundă de primul loc, ocupând poziţia a treia.

Situaţia principalelor tricouri distincte din "Marea Buclă" a rămas neschimbată faţă de etapa precedentă, norvegianul Thor Hushovd (Cervelo) păstrându-şi tricoul verde, iar francezul Jerome Pineau (Quick Step) pe cel alb cu buline roşii.

Deţinătorul a şapte titluri consecutive în Turul Franţei, între anii 1999 şi 2005, americanul Lance Armstrong, a ajuns cu o întârziere de aproape 12 minute faţă de grupul favoriţilor, iar în clasamentul general a căzut până pe poziţia 39, cu o diferenţă de 13 minute şi 26 de secunde faţă de lider. Având în vedere că Armstrong a suferit deja trei căzături în acest tur, inclusiv în etapa de duminică, şansele sale de a mai spera la obţinerea unui nou titlu în "Marea Buclă" sunt minime.

Pentru caravana Turului Franţei urmează o zi de pauză, luni, cursa urmând să se reia cu o etapă dificilă, în ziua de marţi. Cea de-a noua etapă se va desfăşura între Morzine - Avoriaz şi Saint Jean de Maurienne, pe o distanţă de 204,5 kilometri. Dificultatea etapei de marţi va fi resimţită de rutieri pe cele două căţărări de categoria I, Col de la Colombiere (1.618 m) şi Col des Saisies (1.660 m), dar şi pe căţărarea de categorie specială, Col de la Madeleine (2.000 m).

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net