Armstrong nu i-a uitat pe oamenii bolnavi de cancer

Ultima actualizare:

Ediţia 2010 a Turului Franţei nu a fost una tocmai bună pentru Lance Armstrong, de şapte ori câştigător al întrecerii. Americanul este prins din nou, după 2005, într-un scandal de dopaj - fostul său coleg de la US Postal, Floyd Landis, îl acuză că a folosit transfuzii sanguine. Texanul n-a stat prea bine din punct de vedere sportiv, el fiind "înghiţit" rapid de pluton (câştigătorul Turului Franţei în şapte rânduri, un record, a terminat în acest an pe locul... 23, la aproape 40 de minute de Contador).

Cu toate acestea, popularitatea celui care a învins cancerul nu este mai mică decât altădată. Organizată de Dynapost, pentru al 18-lea an consecutiv, operaţiunea "Courrier du coeur - Courrier des coureurs" l-a adus pe Armstrong pe primul loc. Pe adresa lui au fost transmise 327 de mesaje. Acestea au fost expediate de fani din SUA, Europa, Australia şi Japonia. Pe locul următor s-a clasat Andy Schleck, care a primi 253 de epistole, în timp ce Alberto Contador a fost pe 5, cu 191 de mesaje. 

Echipa texanului a fost amendată cu 4.500 de franci elveţieni

  Americanul şi ai săi colegi de la Radio Shack s-au prezentat la startul în ultima etapă în tricouri negre concepute special pentru a evoca Fundaţia Livestrong. Pe spatele lor a fost inscripţionată cifra 28, una care făcea trimitere la cele 28 de milioane de persoane din lumea întreagă atinse de cancer.

Comisarii de cursă au aplicat regulamentul, interzicându-i lui Armstrong şi colegilor săi să ruleze într-un alt echipament decât cel oficial. Ei au amendat echipa Radio Shack cu 4.500 de franci elveţieni, iar startul în etapă a fost întârziat cu circa 30 de secunde (fiecare rutier a scos din buzunar câte o sută de euro).

Armstrong şi ai săi colegi au îmbrăcat tricourile negre la finalul etapei, în timpul paradei de pe Champs Elysees. "Astăzi (n.a. ieri), noi am rulat pentru cele 28 de milioane de persoane care sunt afectate de această maladie, pentru familiile lor", a declarat rutierul la CNN.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net