Atletism: Bolt ocoleşte şi în acest an Anglia, din cauza taxelor

Campionul olimpic şi mondialş şi deţinătorul recordurilor în ambele competiţii pe distanţele de 100 şi 200 de metri plat va debuta în acest sezon la Roma, la 26 mai. Va fi primul concurs după aproape un an pentru Bolt, care a suferit o accidentare la spate.

Atletul jamaican va ocoli însă din nou competiţiile din Anglia, după ce anul trecut a refuzat să participe la Aviva London Grand Prix. Organizatorii acestor concursuri au sperat că vor obţine o excepţie de la actualele reglementări în ceea ce priveşte taxele, aşa cum organizatorii finalei Ligii Campionilor la fotbal, care va avea loc pe stadionul Wembley, au obţinut pentru jucătorii Barcelonei.

Atleţii din afara graniţelor care vin să concureze în Anglia sunt taxaţi cu 50 la sută din suma de bani pe care o primesc pentru a concura dar şi din eventualele câştiguri, precum şi cu un procent din veniturile pe care le obţin anual din publicitate.

Cum „taxa de apariţie" este un considerabilă pentru Usain Bolt, la fel ca şi veniturile pe care le obţine din reclame de-a lungul anului, jamaicanul preferă să boicoteze concursurile din Anglia.

Acest lucru nu se va întâmpla însă şi la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, guvernul britanic anunţând deja că această competiţie va fi exceptată de la regimul taxelor.

Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Roxana, alături Liviu Guță
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
BeFunky collage (18) jpg
cub iosif rotaru png
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
Tragedie Indonezia, EPA jpg
marilyn monroe
accident defileul jiului gj jpg
Alexandru Muraru/ Facebook
image
image
image
image
Tragedie Indonezia, EPA jpg
CS Mioven FCU Craiova 1948, Sportpictures jpg
Poză mare CFR Petrolul, Sportpictures jpg
Rica Raducanu, Facebook jpg
Ana Bogdan, EPA jpg
Andrei Ivan, CSU Craiova, Sportpictures jpg