Blestemul ultimei secunde


    Cristina Neagu a fost cea mai buna jucatoare a Romaniei
Cristina Neagu a fost cea mai buna jucatoare a Romaniei

Handbalistele din România au condus tot meciul cu Danemarca, dar au fost egalate fix înainte de finalul jocului

De la extaz la agonie. Așa au trăit românii partida de handbal a naționalei împotriva Danemarcei, din grupele Campionatului European. După ce au condus tot meciul, având și patru goluri avans, ”tricolorele” pregătite de Gheorghe Tadici au fost egalate în ultima secundă a jocului, care s-a terminat 29-29.

Româncele au început cu stângul turneul final care se dispută în Ungaria, fiind învinse categoric de Norvegia, scor 27-19. Ieri seară însă, fetele lui Tadici au arătat cu totul altfel față de meciul de debut. Au început în forță jocul și au reușit să marcheze patru goluri consecutive fără a primi vreunul. Nordicele, favorite clare pe hârtie, au echilibrat jocul, însă la pauză am intrat noi cu avantaj, 16-12. Le-am avut în zi mare pe Adriana Țăcălie, care a făcut probabil cel mai bun meci al ei de când este la echipa națională, și vedeta Cristina Neagu, însă nu a fost de ajuns. În partea a doua danezele ne-au egalat de două ori, iar noi am revenit în avantaj de fiecare dată. ”Să alergăm ca dracii în apărare”, le-a strigat Neagu coechipierelor în ultimul minut de joc, în timpul unui time-out, când România avea un gol în față. Din păcate, de ce ne-a fost frică nu am scăpat. În ultima secundă nordicele ne-au egalat! Rămânem cu impresia după acest meci că ne putem bate de la egal la egal cu orice echipă, dar și cu gustul amar al faptului că avem doar un punct după două jocuri.

Obligați să batem Ucraina

În ciuda egalului cu Danemarca, avem șanse să mergem în fazele superioare ale Europeanului. În acest moment avem un singur punct și suntem pe locul trei, însă o victorie în ultimul meci, cu Ucraina, ne poate califica în grupa principală. Problemele vor interveni acolo, pentru că vor intra în acea fază cu un punct – cel obținut în fața Danemarcei - și va fi și mai greu să ne calificăm în semifinale.

George Burcea in Wednesday jpg
incendiu colentina foto isu  jpg
1 mihai voropchievici jpg jpeg
cub șerban huidu png
4 cristina ich si alex piturca jpg jpeg
cub daniel onoriu png
cub kamara png
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo, Getty jpg
Victor Piturca, Sportpictures jpg
Burleanu, Sportpictures jpg
GettyImages 1459749571 jpg
Novak Djokovic, Getty jpg
fani craiova jpg