Calificare din piatră seacă pentru poloiste. Avem doar trei echipe de senioare

Cu un buget de 3,9 milioane de lei pe anul acesta, al 5-lea printre cele ale sporturilor de echipă din țara noastră, Federația Română de Polo (FRP) a izbutit să califice ambele reprezentative la principala competiție continentală la nivelul seniorilor.

Naționala feminină de polo a obținut o calificare istorică (FOTO: Marian Burlacu)
Naționala feminină de polo a obținut o calificare istorică (FOTO: Marian Burlacu)

Iar dacă pentru naționala masculină această participare nu este deloc surprinzătoare, în cazul aceleia feminine este vorba despre o premieră, fapt remarcat și de Federația Europeană de Polo (LEN). Evoluând în bazinul din Complexul Sportiv Steaua, elevele lui Bertini Nenciu și Ionuț Cismaru au ocupat locul 2 în Grupa A preliminară, impunându-se în fața Irlandei (15-4), Slovaciei (9-8) și Ucrainei (17-9), pierzând în ultima zi finala cu Germania (4-11). ”Bine că am închis calificarea. De pe marginea bazinului e mult mai greu decât din apă”, ne-a mărturisit Alexandru Matei, președintele FRP.

Doar trei echipe de senioare în 2021!

Performanța este cu atât mai importantă cu cât la ultima ediție de campionat, la senioare, în 2021, au participat doar trei echipe, toate din București... De altfel, lotul participant la aceste preliminarii a avut în componență șapte jucătoare de la Steaua (Ana Şerbănescu, Krisztina Szeghalmi, Briana Mihăilă, Diana Togănel, Xenia Bonca, Iulia Nonea, Andreea Bobeanu), cinci de la Dinamo (Chelsea Gandrabura, Ecaterina Silişteanu, Bianca Dumitru, Alexia Matei, Teresa Iliescu), două de la Rapid (Johanna Toth, Alina Olteanu), plus basarabeanca naturalizată Demi Cărpătoarea, care joacă la Utrecht, și Szilagyi Szabina, legitimată la Eger, în Ungaria.

Victorie-record pentru naționala masculină

O calificare a obținut și reprezentativa masculină de polo. Victorioasă în fața Lituaniei (14-1), Irlandei (41-5) și Maltei (18-4), aceasta a bifat a 25-a prezență consecutivă din 1954 încoace la turneul final al Campionatului European. Și a confirmat pronosticul dat înainte de plecare de Cosmin Radu, vicepreședintele FRP. „La cum se prezintă grupa, România nu are cum să rateze calificare”, ne-a spus fostul internațional.

Turneul final al CE este programat între 27 august și 10 septembrie, în Spaladium Arena din Split (Croația). La masculin, alături de România, au mai obținut calificarea Ungaria, Spania, Muntenegru, Croația (țara gazdă), Serbia, Italia, Grecia, Rusia, Franța, Georgia, Țările de Jos, Germania, Israel, Malta și Slovacia. La feminin, naționala noastră va evolua în compania următoarelor selecționate: Spania, Rusia, Ungaria, Țările de Jos, Italia, Croația, Germania, Grecia, Serbia și primele două clasate din Grupa C preliminară (Franța, Israel, Malta, Portugalia), care se va desfășura între 4 și 6 martie.  

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net