Campioana olimpică Simona Pop se retrage

Ultima actualizare:

Simona Pop, campioana olimpică la spadă cu echipa României, a anunţat, după ce a ajuns acasă, la Satu Mare, că din toamnă, după participarea la Cupa României, se va retrage temporar din performanţă pentru că-şi doreşte să devină mamă.

Simona Pop a revenit de la JO de la Rio miercuri, iar după o zi petrecută la Bucureşti a pornit spre oraşul natal, Satu Mare, unde a ajuns, vineri, cu trenul, acesta având o întârziere de 88 de minute. Spadasina a fost aşteptată la gară de o mulţime de oameni, între care şi oficialităţi, precum şi antrenori de scrimă, sportivi sau prieteni, care au afişat un mesaj de bun-venit.

„Atât de mult am stat la Rio că parcă am şi uitat ce s-a întâmplat acolo. Acum retrăim din nou momentele şi chiar reuşim să ne bucurăm cu adevărat de această medalie. Acolo te bucuri o zi, două, dar apoi intră alţii în concurs şi eşti prins cumva în acel program. Nici cei dragi nu sunt aproape de tine. Te bucuri cu adevărat abia când ajungi acasă. Această medalie este un vis împlinit pentru mine”, a spus Simona Pop după ce a ajuns acasă.

De asemenea, ea a anunţat că după Cupa României, programată în toamnă, se va retrage de pe planşă pentru o perioadă în dorinţa de a da naştere unui copil. Simona Pop, împreună cu Ana Maria Popescu, Simona Gherman şi Loredana Dinu au cucerit medalia de aur la JO de la Rio în proba de spadă pe echipe. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net