Cazul inedit al unei scrimere la JO2024: a concurat însărcinată în șapte luni

#Jocurile Olimpice Paris 2024
Ultima actualizare:

Jocurile Olimpice de la Paris au adus în centrul atenției cazul ieșit din comun al unei scrimere egiptene. Pe numele său Nada Hafez și în vârstă de 26 de ani, aceasta a participat la competiția din Franța, de la Paris, însărcinată fiind în şapte luni și reuşind chiar să acceadă în optimile de finală la sabie feminin, potrivit Agerpres.

Nada Hafez a evoluat la Jocurile Olimpice fiind însărcinată în șapte luni (FOTO: Facebook)
Nada Hafez a evoluat la Jocurile Olimpice fiind însărcinată în șapte luni (FOTO: Facebook)

„Ceea ce vi se pare a fi două concurente pe podium au fost, de fapt, trei! Eu, adversara mea şi copilul meu, care încă nu a venit pe această lume!”, a notat Nada Hafez pe contul ei de Instagram, unde s-a descris ca fiind o „olimpică însărcinată în şapte luni”.

Cum a trăit experiența de la JO2024

Scrimera din Egipt a punctat că, în timpul sarcinii, a trebuit să facă faţă „unui număr bun de provocări, atât fizice, cât şi emoţionale” pentru a concura la cel care este considerat cel mai important eveniment sportiv de pe planetă. Sportiva subliniat că, pe lângă faptul că problemele legate de sarcină „sunt grele în sine”, faptul că a trebuit să lupte pentru „a menţine echilibrul dintre viaţă şi sport a fost o misiune epuizantă, dar a meritat”, fiind plină de mândrie” că a reuşit să atingă optimile de finală la Jocurile de la Paris.
„Mă umple de mândrie că am obţinut un loc în optimile de finală. (...) Aceste Jocuri Olimpice în special au fost diferite: de trei ori un olimpică, dar de data aceasta cu un mic olimpic”, a conchis scrimera egipteană, care participase deja la JO de la Rio (2016) şi Tokyo (2021).
Absolventă a Facultăţii de Medicină şi specializată în patologie clinică, Nada Hafez a a avansat în optimile de finală de la JO 2024, după ce a învins-o cu 15-13 pe americanca Elizabeth Tartakovsky, numărul şapte mondial, cu 15-13, dar a fost eliminată din competiţie după ce a pierdut în faţa sud-coreencei Jiyoon Hyung (7-15).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Jocurile Olimpice (Getty Images) 2 jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net