Ce rapid a fost eliminatã Simona Halep la Australian Open. Cu cât a fost înfrântã de Alize Cornet

Ultima actualizare:

Simona Halep a fost eliminatã la Australian Open. Tenismena a fost înfrantã de franţuzoaica Alize Cornet, dupa ce a pierdut in trei seturi (4-6, 6-3, 4-6)

simona halep melbourne jpg

Simona Halep a ratat luni, 24 ianuarie, calificarea în sfeturile de finală la Australian Open după un meciu greu, de două ore şi 35 de minute, cu Alize Cornet. Jucătoarea româncă a avut probleme fizice de la începutul celui de-al doilea set, iar evoluţia ei pe teren a fost afectată.

Conform adevarul.ro, Alize Cornet este o jucătoarea care se descurcă bine atât în ofensivă, cât şi în defensivă, cu un joc susţinut şi cu mişcări neaşteptate. Halep a fost adusă la disperare de loviturile lui Cornet din meciul de luni, 24 ianuarie.

Românca a mizat pe căldura mare de la Melbourne, 32 de grade, care ar fi putut să afecteze deplasarea pe teren a adeversarei sale. Nu a funcţionat însă şi a fost neinspirată în mai multe lovituri. . "De ce dai pe centru? Te rog, deschide terenul, te rog!", şi-a spus Halep, în primul set. Serviciul lui Halep a fost slab şi a fost afectată de jocul de uzură al lui Cornet.

Simona Halep a avut probelem fizice la începutul setului II

Ea a avut probleme fizice la începutul celui de-al doilea set, iar jocul ei a fost afectat vizibil. Problemele lui Halep au fost, cel mai probabil, de respiraţie: ea a căutat mereu umbra de pe teren în pauzele dintre puncte. Este foarte posibil însă să fi suferit şi ceva la piciorul stâng. În plus, Halep şi-a certat membrii echipei că dau din mâini şi nu o ajută cu nimic.

Condusă cu 4-6, 1-3, în setul al doilea, Simona Halep a stors toate resursele de energie pe care le mai avea şi a întors scorul, Alize Cornet fiind afectată şi ea de căldură şi a încetit jocul. 

Deşi Halep a egalat la seturi, 6-3, după o oră şi 33 de minute, Cornet a reuşit să se impună după încă o oră de meci şi a ieşit învingătoare. 

În sferturile de finală, Alize Cornet va evolua cu americanca Danielle Collins, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 27.

Simona Halep va ajunge pe locul 25 în WTA

Simona Halep va coborî în clasamentul WTA pe locul 25 mondial.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 328.000 de dolari australieni (207.000 de euro) şi cu 240 de puncte WTA. 

Simona Halep a fost finalistă în 2018 la Melbourne, fiind învinsă în ultima rundă de Caroline Wozniacki, cu scor 7-6 (2), 3-6, 6-4. La ediţia din 2021, jucătoarea noastră s-a oprit în sfeturile de finală, fiind eliminată de Serena Williams, cu scorul 6-3, 6-3. 

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net