Cea mai mare schioare din lume, accident la coborârea de la Cortina d'Ampezzo. Sportiva a fost preluată de un elicopter. VIDEO

În cadrul unei coborâri desfășurate la Cortina d'Ampezzo, Mikaela Shiffrin, care se afla în fruntea clasamentului Cupei Mondiale, a suferit un accident îngrozitor. 

Mikaela Shiffrin a ieșit din cursa pentru titlul de Campioană Mondială / foto: captura video
Mikaela Shiffrin a ieșit din cursa pentru titlul de Campioană Mondială / foto: captura video

Incidentul a avut loc când sportiva americană a pierdut controlul și a căzut, rănindu-se la piciorul stâng.

În urma accidentului, Shiffrin a fost rapid asistată și evacuată de pe pârtie cu ajutorul unui elicopter, care a transportat-o de urgență la cel mai apropiat spital pentru îngrijiri medicale.

Incidentul a avut loc la scurt timp după start, aproximativ douăzeci de secunde în cursă, în timp ce Shiffrin aborda o curbă spre stânga.

După căzătură, ea a ajuns în plasele de protecție și a reușit să se ridice singură după câteva minute, fiind înconjurată de echipa de salvare. Cu toate acestea, Shiffrin a evitat să-și pună greutatea pe piciorul stâng, semn al posibilei sale răniri.

Ulterior, sportiva a fost transportată imediat la spital cu un elicopter, semnalând gravitatea situației.

Și Petra Petra Vlhova, ocupanta locului 2 în clasamentui Cupei Mondiale a ieșit din competiție 

Într-un context similar, Petra Vlhova, care ocupă locul al doilea în clasamentul general al Cupei Mondiale, a fost, de asemenea, nevoită să renunțe la restul competițiilor sezonului.

Aceasta din urmă a suferit un accident grav în timpul unei competiții desfășurate la Jasna, în weekendul precedent.

Căzătura ei nefericită a rezultat într-o ruptură de ligamente încrucișate la genunchiul drept, punând capăt participării sale în competițiile curente.

Cine este Mikaela Shiffrin

Mikaela Shiffrin este o schioare americană de excepție, născută pe 13 martie 1995 în Vail, Colorado. Ea a devenit una dintre cele mai decorate și talentate schioare din lume, specializându-se în proba de slalom și slalom uriaș.

Debutând în Cupa Mondială la vârsta de 15 ani în 2011, Shiffrin a câștigat rapid atenția lumii sportului alb, reușind să acumuleze numeroase victorii și medalii în timpul carierei sale impresionante.

Printre realizările sale notabile se numără câștigarea a patru titluri de campioană mondială la slalom, precum și numeroase victorii în Cupa Mondială la diferite discipline.

Ceea ce o distinge pe Mikaela Shiffrin este nu doar abilitatea sa tehnică remarcabilă pe pârtii, ci și dedicarea și determinarea sa de a-și atinge obiectivele.

Este recunoscută pentru stilul său elegant și precizia incredibilă în schi, transformând-o într-un nume sinonim cu excelența în lumea sportului alpin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net