Chester Williams, omagiat la meciul de rugby Dinamo - Timișoara Saracens

7 septembrie 2019
image
├Änaintea meciului de rugby Dinamo - Timi╚Öoara Saracens s-a ╚Ťinut un moment de reculegere Foto: Marian Burlacu

Primul juc─âtor de culoare de culoare care a evoluat pentru echipa Africii de Sud la Rugby World Cup, campion mondial ├«n 1995, Chester Williams a murit la 49 de ani ├«n urma unei crize cardiace... Socotit un simbol ├«n sportul cu balonul oval, acesta a fost omagiat ├«naintea meciului dintre Dinamo Bucure╚Öti ╚Öi Timi╚Öoara Saracens, echipele pe care le-a antrenat ├«n Rom├ónia ╚Öi cu care a cucerit titlul de campion al ╚Ť─ârii noastre.

├Änaintea partidei disputate ast─âzi, pe stadionul ÔÇŁFlorea DumitracheÔÇŁ din Complexul Sportiv Dinamo, s-a ╚Ťinut un moment de reculegere, iar gazdele au afi╚Öat un banner pe care era scris RIP Chester Williams. N─âscut ├«n 8 august 1970, la Paarl, ├«n Africa de Sud, cel poreclit ÔÇŁPerla Neagr─âÔÇŁ a fost cel de-al treilea juc─âtor de rugby de culoare care a disputat un meci-test pentru Springboks dup─â  Errol Tobias ╚Öi unchiul s─âu Avril Williams. Arip─â de treisferturi, Chester a fost, ├«ns─â, singurul care a f─âcut parte din echipa care a cucerit titlul mondial ├«n 1995. Iar integrarea sa ├«n echip─â ╚Öi imaginea lui Nelson Mandela purt├ónd tricoul verde al c─âpitanului Francois Pienaar au marcat acea edi╚Ťie a Rugby World Cup, prima competi╚Ťie sportiv─â major─â organizat─â ├«n Africa de Sud dup─â abolirea politicii de apartheid.  ├Än 2001, dup─â ce a ag─â╚Ťat ghetele ├«n cui, Chester Williams a devenit antrenor. El a preg─âtit echipa de rugby ├«n 7 a Africii de Sud (2001-2003), selec╚Ťionata provincial─â Cats (2004/2005), Uganda (2006/2007) ╚Öi Tunisia (2007-2012), fiind ├«n 2008 ╚Öi director tehnic la Dinamo Bucure╚Öti, cu care a reu╚Öit eventul campionat ╚Öi Cupa Rom├óniei. ├Än 2012, a fost numit antrenor la Timi╚Öoara Saracens, forma╚Ťie cu care a cucerit din nou titlul de campion al ╚Ť─ârii noastre.

Chester Williams a fost personaj ├«n filmul ÔÇŁInvictusÔÇŁ

├Än 2009, Chester Williams a fost unul dintre consultan╚Ťii regizorului Clint Eastwood la filmul ÔÇŁInvictusÔÇŁ. Rolul aripei de treisferturi este interpretat ├«n acea pelicul─â de juc─âtorul de rugby McNeil Hendricks, iar Matt Damon ├«l ├«ntruchipeaz─â pe c─âpitanul Francois Pienaar. 

fuego iubita2 png
andrei stefanescu iubita3 png
razvan si irina fodor
cub maria tonciu mama png
andreea tonciu png
andreea banica
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
tatarusanu nunta21 jpeg
dinamo u cluj jpg
steliano filip jpg
prima tv PNG
sepsi castigatoare cupa romaniei jpg
simona halep bucurie madrid jpg