Chicago Bulls şi-a recăpătat strălucirea din era Jordan

Michael Jordan şi Scottie Pippen, unul lângă celălalt, la United Center, au fost protagoniştii aniversării de luna trecută la care au participat majoritatea jucătorilor şi antrenorilor care au contribuit la victoria din 1991 împotriva lui Magic Johnson şi a celor de la Los Angeles Lakers.

După 20 de ani de la acea victorie, Chicago Bulls sunt cea mai în formă echipă înainte de playoff. Şi-au asigurat cu câteva meciuri înainte de finalul sezonului regulat prima poziţie în Conferinţa de Est şi au atins graniţa celor 60 de victorii pentru prima oară din sezonul 1997-1998, ultimul din era Jordan, încheiat cu ultimul trofeu al acelei generaţii strălucitoare.

Mai mult, în urma înfrângerii din ultima seară a sezonului regulat a celor de la San Antonio Spurs, taurii vor beneficia de avantajul terenului propriu inclusiv în finala NBA, evident dacă vor ajunge acolo.

Au oare Chicago Bulls piesele necesare pentru a forţa, la ceas aniversar, un nou titlu?

Derrick Rose este deja un superstar care poate decide de unul singur soarta unui meci aşa cum a demonstrat-o de nenumărate ori în acest sezon. Ultimul argument: 39 de puncte marcate împotriva celor de la Orlando Magic, e adevărat lipsiţi de prezenţa sub panou a lui Dwight Howard. A fost al şaptelea meci, dintre ultimele 13, în care Rose marca cel puţin 30 de puncte. A fost a 19 victorie în ultimele 22 de meciuri iar echipa intră în playoff la turaţie maximă. De cinci ori în anii 90 Bulls au terminat sezonul cu cel puţin 60 de victorii şi de fiecare dată au câştigat titlul.

Apoi au în Luol Deng un „locotenent" gata să puncteze dar şi să se apere la cei mai periculoşi oameni ai echipei adverse. Au sub panou doi jucători cu calibru de All Star, Carlos Boozer şi Joakim Noah, a căror calitate principală este că pot contribui cu puncte şi mai ales recuperări importante fără a urmări însă în mod special să se evidenţieze prin statistici.

În plus, Tom Thibodeau, antrenorul care a pus la punct sezoanele trecute defensiva celor de la Celtics, iar acum, în postura de principal la Bulls, are toate şansele să devină antrenorul anului, are la dispoziţie o serie de jucători pe banca de rezerve gata să-şi facă datoria cu succes fie şi numai pentru câteva minute petrecute în teren.

Desigur drumul către titlu va fi un mountain-rousse cu obstacole la tot pasul. Miami a obţinut la mustaţă locul doi şi va avea un duel fierbinte în semifinale cu Boston Celtics, presupunând că ambele trec de primul tur. Trioul de superstaruri Dwyane Wade, LeBron James şi Chris Bosh au avut evoluţii oscilante de-a lungul sezonului, dar toţi trei au o experienţă îndelungată în playoff, când se joacă totul sau nimic.

Bulls vor juca cu Indiana în primul tur, o echipa care nu pare capabilă de surprize, dar apoi urmează cel mai probabil Orlando, o echipă cu experienţă de finală NBA, şi trecând şi de această fază semifinală, va urma Miami sau Boston. Presupunând că vor depăşi toate obstacolele din Est, va urma apoi examenul final.

Inimă de campion

Ar putea fi campioana în exerciţiu, Los Angeles Lakers, care a obţinut în extremis locul al doilea în Conferinţa de Vest, la mare luptă cu Dallas Mavericks. Celebra sintagmă „nu subestima inima unui campion" se aplică perfect în special în ceea ce îl priveşte pe Kobe Bryant care râvneşte la cel de-al şaselea titlu din carieră, ceea ce l-ar aduce, din acest punct de vedere, la egalitate cu Michael Jordan.

Presa americană a speculat imediat pe tema unei posibile finale de vis între Lakers şi Bulls, după 20 de ani, cu Phil Jackson, mentorul taurilor la toate cele şase titluri, acum pe cealaltă baricadă.

Până acolo însă vor mai avea ceva de spus şi veteranii de la San Antonio Spurs, care au regăsit gustul victoriilor în lanţ în acest sezon sau Dallas Mavericks. În Vestul Sălbatic nu trebuie neglijaţi nici puştii teribili de la Oklahoma City Thunder, cu „Durantula" Kevin Durant şi Rusell Westbrook în prim plan, care au acum un ajutor de nădejde sub panou în persoana unui campion, Kendrick Perkins.

Încleştările se anunţă teribile, jucătorii sunt gata pentru a deveni eroi în epopeele playoffului, iar fanii sunt pregătiţi să trăiască cu sufletul la gură fiecare fracţiune de secundă, care poate fi decisivă, din postsezonul care debutează sâmbătă noapte.

Răspunsul final îl vom afla în luna iunie. Până atunci... „Let the playoffs begin!"

Iată tabloul primului tur de playoff:

Conferinţa de Est:Chicago Bulls (1) - Indiana Pacers (8)Miami Heat (2) - Philadelphia 76-ers (7)Boston Celtics (3) - New York Knicks (6)Orlando Magic (4) - Atlanta Hawks (5)

Conferinţa de Vest:San Antonio Spurs (1) - Memphis Grizzlies (8)Los Angeles Lakers (2) - New Orleans Hornets (7)Dallas Mavericks (3) - Portland Trailblazers (6)Oklahoma City Thunder (4) - Denver Nuggets (5)

cub theo rose png
claudia patrascanu copii png
Kate Middleton
Kate Middleton (3) jpg
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
cub mircea bravo png
8 kanye west shutterstock 477795043 jpg jpeg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
Muzeele Vaticanului se închid din nou jpeg
Drulă Bode captură
image
image
image
image
dawa jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg
Erling Haaland, Getty Images jpg
Eugenie Bouchard, EPA jpg
romania 3x3 mondial u23 jpg
dawa popescu jpg