Ciprian Porumb despre Victor Hănescu: «L-a apucat subit naţionalismul»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Scandalul din tenis continuă. Meciul de Cupa Davis dintre România şi Danemarca a încins rău spiritele între Victor Hănescu, cel mai bun jucător al ţării, şi Ciprian Porumb, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis. După ce Porumb a anunţat că Victor nu vine pentru că are pretenţii financiare exagerate, sportivul a răspuns anunţând că este gata de confruntarea cu nordicii. Porumb a luat foc şi i-a răspuns, tăios, lui Hănescu.

Un meci considerat lejer, contra danezilor, a dat naştere unui război în toată regula în cadrul echipei de Cupa Davis a României. Programat la Cluj, în perioada 1-3 februarie, duelul pentru a doua divizie valorică a zguduit echipa noastră.

În centrul scandalului: Ciprian Porumb, căpitanul nejucător, şi Victor Hănescu, cel mai bine cotat român, locul 61 ATP. Porumb afirmă că nu s-a înţeles la bani cu Victor, astfel că sportivul a refuzat să vină, acesta din urmă susţinând că este gata să joace, dar că a citit în ziare că nu face parte din lot. „Am spus de la bun început că îmi doresc din tot sufletul să particip în echipa României la Cupa Davis, de aceea am fost mai mult decât surprins să aflu din presă că nu fac parte din lotul anunţat de către domnul Ciprian Porumb. Continui pregătirea pentru meciul de Cupa Davis cu Danemarca, sunt apt de joc şi într-o formă bună", a fost declaraţia surprinzătoare a lui Hănescu.

Auzind vorbele tenismanului, Porumb a „luat foc": "Unde a fost Victor la ultimele 3 meciuri când ţara lui a avut nevoie mare de el? L-a apucat subit naţionalismul... Cum mai crede el că voi schimba ceva pentru meciul cu Danemarca? Eu nu-mi bat joc de Copil, Ungur, Mergea sau Tecău, care au venit la echipă cu sufletul deschis şi fără pretenţii financiare exagerate. El spune că e de alt nivel, de aceea are şi pretenţii mari, dar unde era când jucam împotriva unor echipe tari, de nivelul lui?"

Fost component al echipei de Cupa Davis, Porumb susţine că a fost cât se poate de deschis cu Hănescu şi că totul a decurs bine, până la bani: "I-am cerut garanţii că va veni şi la meciul cu Olanda, dacă va fi apt. Nu mi-a dat un răspuns ferm. Să nu mă facă să încep să vorbesc despre bani... Sumele sunt confidenţiale, însă dacă îţi iubeşti atât de mult ţara, arăţi disponibilitate din toate punctele de vedere. Îl voi chema şi contra Olandei, aşa cum am făcut şi la ultimele meciuri din Cupa Davis. De el depinde dacă vrea să vină sau nu. Cu Danemarca, nu se mai pune problema să joace!".

Silviu Matei: «Hănescu a cerut jumătate din suma primelor»

Directorul general al FR de Tenis, Silviu Matei, a explicat, ieri, cum au decurs negocierile cu Victor Hănescu pentru meciurile din Cupa Davis, cu Danemarca, şi de ce tenismanul nu a fost inclus în lot.

simeon stalpnicul png

„Este corect tot ce a spus Ciprian Porumb, adică s-au purtat negocieri cu Victor, pentru a juca în aceste meciuri, dar şi în cele cu Olanda. Nu a acceptat oferta noastră financiară în termen, adică până la 22 ianuarie. Nu vreau să dau publicităţii cifre, ar fi şi mai rău, dar pot spune că Victor a aşteptat o sumă echivalentă cu jumătate din bugetul alocat tuturor jucătorilor. Din cinci jucători pe care-i avem de plătit, nu poţi cere jumătate din bugetul total. Şi, din păcate, nu ne-am înţeles pentru câteva mii de dolari. Personal, şi dacă aveam o rezervă de un milion de dolari, nu cred că trebuia să oferim mai mult. Jucăm cu Danemarca, e cea mai slab cotată întâlnire pentru noi. Dacă Victor este de acord, noi facem cifrele publice, nu ne este ruşine cu oferta pe care i-am făcut-o. Pot să vă spun, ca idee, că la cele două meciuri din Argentina, ambele pierdute, el a fost remunerat cu 32.000 de dolari", a declarat Silviu Matei, pentru Mediafax.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net