Confruntarea gentlemenilor, Bute - Brinkley

Românii bosează în gala de la Montreal
Românii bosează în gala de la Montreal

Douăsprezece ore au mai rămas până la startul meciului în care gălăţeanul Lucian Bute îşi va apăra centrura de campion mondial la supermijlocie, versiunea IBF, în faţa americanului Jesse Brinkey. Ziariştii prezenţi la conferinţa de presă şi la cântarul oficial au remarcat faptul că rivalii nu s-au atacat în niciun fel, ci au schimbat chiar amabilităţi. Ceea ce i-au făcut să considere acest meci drept unul între doi gentlemeni.

Cunoscut drept "Mister KO" - în 21 din cele 26 de meciuri disputate la profesionism boxerul român a câştigat înainte de limită -, Bute vrea să încheie rapid lupta cu rivalul său. De cealaltă parte, Brinkley a spus că şi el are două mâini, iar la fiecare câte cinci degete, ca si Bute. Deşi se află la sfârşit de carieră şi toţi canadienii spun că va fi "carne de tun" pentru gălăţean, americanul a insistat pe faptul că nu are ce pierde în acest meci, astfel că va face tot ce-i stă în putinţă pentru a-şi încununa cariera cu centura IBF.

În aceeaşi gală, Adrian Diaconu îşi va juca acum marea carte a carierei sale sportive. Dacă va pierde cu Omar Sheika, a spus că se va retrage. În cazul unui succes, în martie viitor el va avea un meci pentru centura mondială la categoria semigrea, în versiunea IBF. Nu trebuie uitat că "Rechinul" a fost campion mondial WBC, însă şi-a pierdut titlul, România neputându-i organiza o gală pentru a-şi apăra centura la el acasă!

Românii bosează în gala de la Montreal
Românii bosează în gala de la Montreal

În sfârşit, pentru Jo Jo Dan meciul cu argentinianul Andres Pablo Villafane  va fi unul "de etapă" - adversarul îi este accesibil -, în aşteptarea ascensiunii spre titlul mondial la categoria semimijlocie.


    Românii bosează în gala de la Montreal
Românii bosează în gala de la Montreal

Conform organizatorilor, la gala de mâine dimineaţă vor asista circa 11.000 de spectatori, capacitatea sălii rămasă după amenajarea unei laturi ca podium de acces pentru Lucian Bute!

Meciurile nu sunt transmise de nicio televiziune din România. Ele pot fi urmărite la Radio România Actualităţi şi pe site-ul www.adevarul.ro.

serban huidu si mihai gainusa
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
Victor Piturca jpeg
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
sex sex 0 jpeg
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
horoscop 19 decembrie jpg
image
image
image
image
image
image
Burleanu, Sportpictures jpg
GettyImages 1459749571 jpg
Novak Djokovic, Getty jpg
fani craiova jpg
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg