Contador a preluat tricoul galben, însă lupta cu Schleck nu e încheiată

Ultima actualizare:

    Alberto Contador
Alberto Contador

Disputa pentru supremaţie în Turul Franţei, dintre Andy Schleck (Saxo Bank) şi Alberto Contador (Astana), a cunoscut un nou episod astăzi, în runda a 15-a. Afectat de o problemă tehnică, luxemburghezul a pierdut timp, ceea ce i-a permis ibericului să termine cu un avans de 39 de secunde.

Cum Schleck avea doar 31 de secunde înainte de startul de astăzi, Contador a preluat tricoul galben, fiind lider la opt secunde! Cu toate că a trecut la şefie, chiar în Pirinei, spaniolul nu se bucură prea tare. "Tricoul galben nu schimbă nimic. Opt secunde nu înseamnă cine ştie ce", a declarat acesta la Televiziunea Franceză. Contador s-a referit şi la problemele tehnice cu care s-a confruntat rivalul său. "Nu ştiu ce s-a întâmplat. El a fost mult timp în faţă şi nu am multe informaţii despre acel incident".

Fireşte că Schleck nu a fost prea fericit când a ajuns la finiş. "M-am simţit foarte bine astăzi, însă m-am confruntat cu o problemă mecanică. S-a întâmplat. Nu plâng că am pierdut tricoul galben. Turul nu s-a terminat. Mă motivează pentru a da totul pe Tourmalet, joi. Eu cred că nimeni nu vrea să preia tricoul galben aşa. M-am aflat în aceeaşi situaţie şi anul trecut, numai că acum sunt mult mai puternic", a declarat luxemburghezul la France 2.

În lungime de 187,5 km, etapa de astăzi s-a desfăşurat între Pamieras şi Bagneres-de-Luchon, fiind câştigată de francezul Thomas Voeckler. Mâine va avea loc una dintre cele mai dure runde, între Bagneres şi Pau (199,5 km), cu o căţărare pe vârful Tourmalet (2.115 m).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net