Cotidianul ”L'Equipe” analizează posibilitatea amânării Jocurilor Olimpice


    Japonezii nu doresc ca Jocurile Olimpice să se desfășoare fără spectatoriFoto: Guliver / GettyImages
Japonezii nu doresc ca Jocurile Olimpice să se desfășoare fără spectatoriFoto: Guliver / GettyImages

În contextul creșterii alarmante a numărului persoanelor infectate cu Covid-19 (308.594 cazuri în întreaga lume, 13.069 decese), tot mai multe federații sportivi, dar și performeri cer amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo (24 iulie - 9 august). Cu toate că oficialitățile japoneze au respins mereu această idee, potrivit cotidianului francez ”L'Equipe” se pare că forul olimpic internațional analizează acum și această posibilitate.

Sub semnătura lui Jean-Pierre Bidet, publicația prezintă mai multe variante. Una dintre ele ar fi ca Jocurile Olimpice să se defășoare în toamna acestui an. Sunt precizate și avantajele acestei reprogramări:- și ediția din 1964 a Jocurilor Olimpice, care a fost găzduită tot de Tokyo, s-a desfășurat între 10 și 24 octombrie, o perioadă cu temperaturi mai scăzute decât acelea din vară- la toamnă nu sunt programate multe competiții majore, în numeroase sporturi neorganizându-se în anii olimpici campionate mondiale, de pildă- până atunci se pot desfășura și ultimele turnee de calificare- nu s-ar da peste cap nici pregătirea sportivilor.Există, desigur, și unele inconveniente. Iar ”L'Equipe” le enumeră:- nimeni nu știe cum va evolua pandemia- operațiunea de reprogramare la toamnă e complicată din punct de vedere logistic - în contextul actual, când s-au  amânat atâtea competiții, e posibil ca și la toamnă calendarul sportiv să fie foarte încărcat.- la toamnă, JO pot fi perturbate de furtuni violente (taifunuri), așa cum s-a întâmplat, de pildă, și anul trecut, cu Cupa Mondială de rugby din JaponiaPublicația franceză ajunge la concluzia că reprogramarea Jocurilor Olimpice la toamnă ar fi soluția cea mai puțin rea. ”Din punct de vedere sportiv, aceasta garantează o continuitate și o formă de echitate în privința eforturilor depuse de sportivi în ultimii patru ani”. 

Chiar și organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo analizează scenarii privind amânarea competiţiei din vară, din cauza pandemiei de coronavirius, în ciuda asigurărilor optimiste ale guvernului japonez că întrecerile vor avea loc în perioada stabilită iniţial, 24 iulie - 9 august, informează lequipe.fr, care citează agenţia Reuters. "Ni s-a cerut să facem o simulare, în caz de amânare. Elaborăm planuri alternative, examinând diferite perioade de întârziere", a declarat o sursă din cadrul Comitetului de organizare pentru Reuters.Între scenariile analizate se numără şi posibilitatea ca JO să se desfăşoare fără spectatori, iar această variantă va fi dezbătută de Comitetul de organizare la finalul lunii martie. Sunt luate în calcul şi amânări de un an sau doi ani. Mai mulţi membri ai Comitetului de organizare speră însă că jocurile se vor putea ţine cu o întârziere de o lună, o lună şi jumătate.

serban huidu si mihai gainusa
Victor Piturca jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
sex sex 0 jpeg
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
infidelitate jpeg
307079526 210160864678269 6977173893454253715 n jpg
image
image
image
image
image
image
Burleanu, Sportpictures jpg
GettyImages 1459749571 jpg
Novak Djokovic, Getty jpg
fani craiova jpg
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg