CSM București, la un pas de Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal

Ultima actualizare:

    În ziua în care a împlinit 31 de ani, Crina Pintea a marcat două goluri din tot atâtea aruncări în poarta lui ȚSKAFoto: Marian Burlacu
În ziua în care a împlinit 31 de ani, Crina Pintea a marcat două goluri din tot atâtea aruncări în poarta lui ȚSKAFoto: Marian Burlacu

Tigroaicele s-au impus cu 32-27 în meciul tur cu ȚSKA Moscova din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Gruparea bucureșteană i-a dedicat victoria pivotului Crina Pintea, care a împlinit 31 de ani chiar în ziua partidei.

Cu un portar, Grubisic, în zi mare, cu o defensivă atentă și fructificând ocaziile din atac prin opt jucătoare diferite, CSM București a dominat confruntarea, detașându-se la 9 goluri în minutul 36 (24-15)! Câteva ratări ale Cristinei Neagu și Barbarei Lazovic, precum și două eliminări de două minute dictate împotriva pivotului Dragana Cvijic au permis rusoaicelor să reducă diferența. După meci, antrenorul Adi Vasile a declarat: „Cred că ȚSKA are o echipă foarte bună și a avut rezultate foarte bune până acum în Liga Campionilor. Am avut o primă repriză perfectă. Am marcat 20 de goluri și am primit 12. A fost o repriză la superlativ. Oricât ne-am fi dorit, este tare greu să repeți o astfel de repriză, unde practic ești la cel mai înalt nivel. În a doua oaspetele au reușit să reducă diferența. Săptămâna viitoare va fi o luptă mare la Moscova.  Sunt încrezător că ne putem califica. Va trebui să avem concentrare, cel puțin în faza defensivă, energia mentală și fizică precum le-am avut în prima repriză”.Partida de sâmbătă a fost ultima disputată la Bucureşti, în competițiile europene, de Jelena Grubisici (34 de ani).  Cu o evoluție remarabilă în poarta lui CSMB, croata va renunţa la activitatea competițională după acest an competițional. Câștigătoare a Ligii Campionilor cu CSMB în 2016, ea a mai cucerit medalia de bronz în 2017 şi 2018.

Cristina Neagu luptă pentru titlul de golgheter

Autoare a 6 goluri din 16 aruncări (procentaj 38%), Cristina Neagu a ajuns la un total de 106 în acestă ediție a Ligii Campionilor.  Bucureșteanca ocupa locul 1 în clasamentul golgheterilor competiției, devansând-o pe Ana Gros (104), însă jucătoarea lui Brest a disputat ieri, după închiderea ediției, manșa 1 a „dublei” cu Metz. E de amintit că Neagu a mai câştigat titlul de golgeter al Ligii Campionilor în edițiile 2014/2015 şi 2017/2018.Manşa retur cu ŢSKA e programată în 11 aprilie, la Moscova. Rusoaicele au izbutit în optimile de finală să se califice deși pierduseră la Ljubljana tot la o diferență de 5 goluri (20-25și 27-21). Câştigătoarea dublei manşe se va califica în Final Four, turneu programat la Budapesta în 29 și 30 mai. Deţinătoarea trofeului este formaţia Gyor Eto (Ungaria), care și-a asigurat deja prezența prin succesul categoric (30-19) obținut pe terenul lui Buducnost Podgorica  (Muntenegru).CSM București -  ȚSKA Moscova 32-27 (20-12)CSM București: Grubisic (13 mingi parate / 40 de aruncări), Dedu (0 / 1) - Neagu (6 goluri / 16 aruncări), Lazovic (6/9), Cvijic (5/5), Dembele Pavlovic (5/6), Omoregie (3/6), Moisă (3/4), Pintea (2/2), Bazaliu (2/4), Perianu, Klikovac,  Stoica, Fînaru, Smeets, Jipa.Antrenor: Adi VasileȚSKA Moscova: Sedoikina (2 parade /  15 aruncări),  Masson de Souza (2/11) - Skorobogatcenko (6 goluri / 9 aruncări), Dmitrieva (5/8), Ristovska (5/7), Gorşkova (4/5), Ilina (3/7), Heindahl (3/4), Gorşenina (1/3), Sudakova (0/2), Markova (0/1), Ilarionova (0/1), Rosengren Jacobsen, Rabazulkina.Antrenor: Olga  AkopianArbitri: Javier Alvarez Mata şi Yon Bustamante Lopez (ambii din Spania).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net