Cu cine poate juca naționala masculină de handbal în prima fază a Play-Off-ului CM 2023

Echipa masculină de handbal a României a ocupat locul 1 în Grupa 3 din prima fază a preliminariilor Campionatului Mondial 2023. Într-un turneu găzduit de Sala „Horia Demian” din Cluj, tricolorii s-au impus cu 33-30 în fața Israelului și cu 33-23 în disputa cu Republica Moldova. România își va afla adversara din faza I a Play-Off-ului la începutul lunii februarie. 

România a depășit clar Moldova în grupa de la Cluj (Foto: sportpictures.eu)
România a depășit clar Moldova în grupa de la Cluj (Foto: sportpictures.eu)

Cel de-al treilea meci a fost anulat în condițiile în care reprezentativa statului Cipru nu s-a mai prezentat, având cazuri de COVID-19 în lot. Astfel că România a câștigat această partidă la „masa verde”, cu 10-0. Locul 2 în grupă, de asemenea, calificant, a fost ocupat de Israel, care s-a impus cu 42-31 în fața Moldovei.

Naționala noastră va evolua în prima fază a Play-Off-ului de calificare în 14 și 20 martie. Aceasta va înfrunta una dintre cele opt formații clasate pe locurile 17-24 la Campionatul European care se va desfășura între 13 și 30 ianuarie anul acesta, în Ungaria și Slovacia. La această competiție participă următoarele formații: Slovenia, Danemarca, Macedonia de Nord, Muntenegru (Grupa A), Portugalia, Ungaria, Islanda, Țările de Jos (Grupa B), Croația, Serbia, Franța, Ucraina (Grupa C), Germania, Austria, Belarus, Polonia (Grupa D), Spania, Suedia, Cehia, Bosnia-Herțegovina (Grupa E), Norvegia, Rusia, Slovacia și Lituania (Grupa F). Primele 4 clasate se vor califica direct la Campionatul Mondial din 2023.

Alături de România, în prima fază a Play-Off-ului au mai obținut drept de joc Israel, Grecia, Turcia, Finlanda și Estonia. Alte două formații vor fi stabilite la sfârșitul acestei săptămâni, când se dispută meciurile din Grupa 4 din care fac parte Letonia, Italia, Luxemburg și Feroe.

Echipele care se vor impune în cele opt duble întâlniri din faza I vor promova în faza a II-a, alături de alte 8 selecționate provenite de la Euro 2022. Se vor disputa alte opt confruntări în dublă manșă, în 11 și 17 aprilie. Cele 8 câștigătoare vor participa la turneul final al CM 2023. La această competiție mai sunt calificate direct din Europa reprezentativele țărilor gazdă, Polonia și Suedia, precum și deținătoarea titlului suprem, Danemarca.

Naționala masculină a fost de 4 ori campioană mondială la handbal în 7

Echipa masculină de handbal a României a participat la 14 din cele 23 de ediții ale Campionatului Mondial în varianta cu 7 jucători. Ea a cucerit titlul suprem în 1961, 1964, 1970 și 1974, iar în 1967 și 1990 a obținut medalia de bronz. Ultimele participări ale Tricolorilor la turneul final datează din 2009 și 2011, când s-au clasat pe 15, respectiv 19.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net