Cu ele se va bate Simona Halep pentru titlul de lider mondial în 2015!

Petra Kvitova cu trofeul de la Wimbledon
Petra Kvitova cu trofeul de la Wimbledon

În câteva zile va începe un nou sezon în tenisul mondial, un sezon de la care românii au mari aşteptări de la Simona Halep. Ea este considerată de specialiştii din întreaga lumea drept una dintre cele mai autorizate candidate atât la poziţia de lider mondial, cât şi de viitoare campioană a unui turneu de Grand Slam. Click! vă prezintă care sunt principalele 5 adversare ale Simonei în încercarea ei de a scrie o nouă pagină de aur în istoria tenisului feminin românesc.

1. Serena Williams. Jucătoarea americană care domină circuitul mondial feminin de ani buni, pare o ţintă pentru Simona Halep şi în 2015. Încă înfuriată de înfrângerea uluitoare, cu 6-0, 6-2, suferită în faţa compatrioatei noastre în grupele Turneului Campioanelor, liderul clasamentului mondial a promis că se va pregăti în vacanţa de iarnă special pentru confruntările cu Halep. E adevărat că nici românca nu a stat cu mâinile în sân, dar tot îi va fi greu (dar nu imposibil) să o învingă pe Serena. Cu toate acestea, există posibilitatea de a o întrece în clasamentul mondial pe americancă. Ea a ajuns la o vârstă, 33 de ani, când organismul începe să-şi ceară drepturile, iar rezultatele să scârţâie şi, chiar dacă nu va fi Smona cea caer o va învinge pe americancă e posibil ca aceasta să piardă meciuri în fazele inferioare ale turneelor la care participă.

Şarapova e perfectă şi pe terenul de tenis, şi la plajă
Şarapova e perfectă şi pe terenul de tenis, şi la plajă

2. Maria Sharapova. Fără victorie în faţa rusoaicei, Simona are şansa, anul acesta, să realizeze premiera. Nu ştie nimeni unde şi când, dar cert e că românca are un atu în lupta cu Sharapova: va fi antrenată de fostul tehnician al rusoacei, suedezul Thomas Högstedt. E adevărat că ei vor colabora, de probă, doar la cele trei turnee din ianuarie (Shenzen, Brisbane si Australian Open), dar e de aşteptat că acest parteneriat se va prelungi, căci e greu de crezut că după ce a suportat ani buni „fiţele” Sharapovei sau întreg cercul de interese din jurul chinezoaicei Li Na, va fi deranjat de seriozitatea Simonei Halep. Timpul va dovedi cine a avut derptate, dar cert este că anul 2015 ar putea fi cel al revanşei pentru jucătoarea noastră, care încă mai suferă în interiorul său după înfrângerile din finalele de la Madrid şi Roland Garros.

Wozniacki a regăsit gustul  victoriei în tenis
Wozniacki a regăsit gustul victoriei în tenis

3. Petra Kvitova. Cehoaica, situată pe locul 4 în clasamentul mondial, pare a fi una dintre principalele contracandidate ale Simonei la titlurile importante ale acestui an. Chiar dacă a pierdut ambele meciuri disputate cu jucătoarea noastră – în 2013 în finală la New Haven şi în 2014 în semifinale la Madrid – Kvitova pare una dintre jucătoarele care nu şi-au neglijat deloc pregătirea în această perioadă de inter-sezon. Cu un început de an 2014 foarte slab, ea va putea urca foarte mult în clasament în primele trei luni ale sezonului 2015, fiind şi din acest punct de vedere un pericol pentru jucătoarea noastră.

Agnieszka Radwanska
Agnieszka Radwanska

4. Agnieszka Radwanska. Poloneza e de ani buni în elita tenisului feminin, dar nu reuşeşte deloc să facă pasul cel mare spre câştigarea unui titlu de Grand Slam. Pentru a remedia şi acest aspect, ea şi-a mărit staff-ul cu un nume de legendă al tenisului mondial: Martina Navratilova. Americanca de origine cehă care deţine o sumedenie de recorduri în tenisul profesionist feminin este acum antrenoarea polonezei. Evident, la ce valoare are Radwanska cea mare – ea mai are o soră mai mică, Urszula – rolul Navratilovei nu e acela de a-i schimba vreo lovitură, sau stilul de joc. Nici nu s-ar putea. Dar ceea ce ar putea şi cred că va face Navratilova va fi să–i schimbe Agnieszkăi Radwanska modul de a privi meciurile decisive, practic să lucreze la mentalitatea ei. Dacă va reuşi acest lucru, atunci Radwanska va fi un pericol pentru toate fetele din circuit, inclusiv pentru Simona Halep.


    Agnieszka Radwanska  AFP
Agnieszka Radwanska AFP

5. Caroline Wozniacki. Daneza e una dintre cele mai surprinzătoare jucătoare din circuitul profesionist WTA. Fost lider al clasamentului mondial, ea este un caz aparte, pentru că pur şi simplu nu se poate concentra pe două lucruri în acelaşi timp. Trebuie să fie concentrată fie pe tenis, sportul pe care-l practică atât de bien şi care i-a adus aproape un an de zile poziţia de lider mondial în urmă cu doi-trei ani, sau trebuie să fie concentrată pe iubire, şi atunci nimic altceva nu mai contează. Cum soarta a decis să fie abandonată de logodnic chiar în zilele în care trimitea invitaţiile de nuntă, Caroline Wozniacki a renăscut din propria cenuşă şi a redevenit jucătoarea pe care iubitorii tenisului şi-o aminteau, dar pe care nu credeau să o mai vadă vreodată. Ea va fi una dintre cele mai dificile adversare pentru Simona noastră şi cerd că 2015 este anul în care am putea să o vedem ridicând un trofeu de Grand Slam deasupra capului.

Serena Williams e liderul mondial
Serena Williams e liderul mondial
cub toma caragiu png
Nella Pignatelli webp
FotoJet jpg
mihai bendeac jpg
Cutremur la granita Turciei cu Siria  6 februarie 2023  Foto Epa Efe
Cutremur la granița Turciei cu Siria 6 februarie 2023 Foto AFP
horoscop bani jpg
Nuanţele metalice de ruj  jpeg
image
image
image
image
image
image
Hagi, Getty jpg
SITE Rapid (Sportpictures) jpg
Cupa Davis, Facebook jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg
CR7 jpg
Simona Halep, Getty jpg