Dakar 2022. Lider la moto, Daniel Sanders a suferit fracturi multiple și a abandonat

10 ianuarie 2022

Victimă a unei căzături serioase produse în timpul etapei cu numărul 7 a raliului-raid Dakar, australianul Daniel Sanders (KTM) a suferit fracturi multiple la mâna stângă. Aflat în fruntea clasamentului general la moto, acesta a fost nevoit să abandoneze. Sportivul de la antipozi câștigase trei etape din această ediție.

image
Daniel Sanders dominase prima săptămână din raliul-raid Dakar (Foto: EPA-EFE)

În lungime de 402 kilometri, etapa s-a desfășurat între Riad şi al-Dawadimi, în Arabia Saudită. Victoria la moto i-a revenit chilianului Jose Cornejo Florimo (Honda), care a fost cronometrat în 3 ore, 28 de minte și 46 de secunde. Sud-americanul i-a devansat pe argentinianul Kevin Benavides (KTM), cu 44 de secunde, şi pe spaniolul Barreda Bort (Honda), cu două minute și 51 de secunde. Participant la clasa Malle Moto (fără asistență tehnică), Emanuel Gyenes (KTM) s-a clasat pe locul 40, la 40 de minute și 29 de secunde de învingător.

După abandonul lui Sanders, în clasamentul general, pe primul loc a urcat francezul Adrien Van Beveren (Yamaha), graţie locului 11 în această etapă, acesta fiind urmat, la 5 minute și 12 secunde, de austriacul Mattias Walkner (KTM), şi la 5 minute și 23 de secunde de Benavides (KTM). Mani Gyenes ocupă locul 40, având o întârziere de 5 ore, 3 minute și 15 secunde față de lider. Sătmăreanul se află pe locul 3 la clasa Original by Motul / Malle Moto (fără asistență tehnică). 

image
Mani Gyenes a terminat cu bine și etapa cu numărul 7 (Foto: RallyZone)
cub pepe png
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
andrei stefanescu iubita3 png
fuego iubita2 png
andreea balan (1) jpg
sharon stone afp (2) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
dinamo u cluj jpg
steliano filip jpg
prima tv PNG
sepsi castigatoare cupa romaniei jpg
simona halep bucurie madrid jpg
fc voluntari jpg