Dakar 2022. Lider la moto, Daniel Sanders a suferit fracturi multiple și a abandonat

Ultima actualizare:

Victimă a unei căzături serioase produse în timpul etapei cu numărul 7 a raliului-raid Dakar, australianul Daniel Sanders (KTM) a suferit fracturi multiple la mâna stângă. Aflat în fruntea clasamentului general la moto, acesta a fost nevoit să abandoneze. Sportivul de la antipozi câștigase trei etape din această ediție.

Daniel Sanders dominase prima săptămână din raliul-raid Dakar (Foto: EPA-EFE)
Daniel Sanders dominase prima săptămână din raliul-raid Dakar (Foto: EPA-EFE)

În lungime de 402 kilometri, etapa s-a desfășurat între Riad şi al-Dawadimi, în Arabia Saudită. Victoria la moto i-a revenit chilianului Jose Cornejo Florimo (Honda), care a fost cronometrat în 3 ore, 28 de minte și 46 de secunde. Sud-americanul i-a devansat pe argentinianul Kevin Benavides (KTM), cu 44 de secunde, şi pe spaniolul Barreda Bort (Honda), cu două minute și 51 de secunde. Participant la clasa Malle Moto (fără asistență tehnică), Emanuel Gyenes (KTM) s-a clasat pe locul 40, la 40 de minute și 29 de secunde de învingător.

După abandonul lui Sanders, în clasamentul general, pe primul loc a urcat francezul Adrien Van Beveren (Yamaha), graţie locului 11 în această etapă, acesta fiind urmat, la 5 minute și 12 secunde, de austriacul Mattias Walkner (KTM), şi la 5 minute și 23 de secunde de Benavides (KTM). Mani Gyenes ocupă locul 40, având o întârziere de 5 ore, 3 minute și 15 secunde față de lider. Sătmăreanul se află pe locul 3 la clasa Original by Motul / Malle Moto (fără asistență tehnică). 

Mani Gyenes a terminat cu bine și etapa cu numărul 7 (Foto: RallyZone)
Mani Gyenes a terminat cu bine și etapa cu numărul 7 (Foto: RallyZone)
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net