David Popovici, undă verde la Jocurile Olimpice: vestea primită de român

După ce a câștigat pentru a doua oară consecutiv titlul european la 100 de metri liber, miercuri, David Popovici a primit o veste care îl poate relaxa, în perspectiva Jocurilor Olimpice de anul acesta.

David Popovici, gata pentru EURO2024 (FOTO: EPA)
David Popovici, gata pentru EURO2024 (FOTO: EPA)

Pe lângă faptul că a cucerit, miercuri, medalia de aur în proba de 100 de metri liber în cadrul Campionatelor Europene de nataţie de la Belgrad, Popovici a aflat că un adversar important nu a reușit să-și asigure prezența la Olimpiada din această vară, organizată în Franța, la Paris.
Concret, înotătorul Caeleb Dressel nu va avea şansa de a-şi apăra titlul la 100 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce americanul a terminat abia pe locul trei în finala de la probele olimpice de înot ale Statele Unite ale Americii, de la Indianapolis, Indiana.
Obținând timpul de 47,53, Dressel a fost al treilea, după Chris Guiliano (47,38 - câştigătorul probei) şi Jack Alexy (locul 2, 47.47). Totuși, Dressel şi-a asigurat prezenţa la a treia ediţie a Jocurilor Olimpice în ştafeta de 4x100 de metri liber şi mai are două probe individuale de disputat în această săptămână.

Suișuri și coborâșuri, trecutul recent al americanului

De altfel, evoluția recentă a lui Dressel este una ieșită din comun: după triumful de la Tokyo, unde a consemnat nu mai puțin de cinci titluri, americanul şi-a luat câteva luni de pauză, s-a retras de la Campionatele Mondiale de la Budapesta din 2022, ca apoi să nu se califice la cele de la Fukuoka din 2023.
În perspectiva Olimpiadei, speranțele sportivului în vârstă de 27 de ani se îndreaptă spre calificările individuale la 50 de metri liber şi 100 de metri fluture, probe la care este şi campion olimpic în exerciţiu. În urmă cu trei ani, la Tokyo, Dressel s-a impus la 100 de metri cu record olimpic (47.02), fiind urmat de australianul Kyle Chalmers (47.08) şi de rusul Kliment Kolesnikov (47.44), în vreme ce Popovici a ocupat, în 2021, locul șapte. 
Reamintim că JO 2024 sunt programate în perioada 26 iulie-11 august

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro