De ce se bate singură Simona Halep?


    Simona era principala favorită a turneului de la WuhanFoto: GettyImages
Simona era principala favorită a turneului de la WuhanFoto: GettyImages

Să fii a doua jucătoare a lumii şi să pierzi un meci de la 5-1 în decisiv contra locului 66 mondial ridică multe semne de întrebare. „Click!” vă prezintă câteva motive care ar fi putut-o determina pe Simona Halep să cedeze atât de uşor partida de ieri, de la Wuhan, contra britanicei Johanna Konta, scor 3-6, 6-3, 5-7.

Uzura finalului de sezon. Este singurul alibi care vine în ajutorul Simonei. După un 2015 intens, cu bune şi rele, Halep nu mai găseşte resursele fizice pentru a rezista în meciurile lungi, de trei seturi, aşa cum a fost cel de ieri.

Apropierea Turneului Campioanelor. Simona Halep mai are un singur obiectiv bine definit în acest an, competiţia din Singapore care se va desfăşura la finalul lunii. În aceste condiţii, putem vorbi despre o lipsă de concentrare de la zi la zi. Astfel, după ce a spulberat cu 24 de ore mai devreme o adversară puternică, rusoaica Pavliucenkova, Halep s-a predat inexplicabil în faţa unei jucătoare fără mari pretenţii.

Lipsa motivaţiei financiare. Simona Halep a ajuns la un nivel în care turneele mici (cum au fost ultimele două, de la Guangzhou şi Wuhan) n-o mai atrag atât de mult din punct de vedere al banilor astfel încât să joace la capacitate maximă. Românca se axează pe cele patru turnee de Mare Şlem şi pe cele patru din categoria Premier Mandatory (Indian Wells, Miami, Madrid şi Beijing). Aşadar, ne putem aştepta la o prestaţie solidă a Simonei săptămâna viitoare, în turneul de peste şase milioane de dolari din capitala Chinei.

Mafia pariurilor e omniprezentă. Fără a putea dovedi vreodată acest lucru, nu putem ignora posibilitatea ca Halep să se fi lăsat învinsă de la 5-1 pentru ea în decisiv. Era o situaţie în care cine ar fi pariat „live” pe o victorie a Johannei Konta ar fi câştigat de cel puţin 20 de ori mai mult.

Fără Serena la Turneul Campioanelor?

Simona Halep ar putea beneficia de o şansă nesperată de a se impune la Turneul Campioanelor. „Serena William e foarte dezamăgită după eşecul de la US Open. Dacă nu mai are motivaţie, eu cred că n-ar trebui să mai joace în acest an”, a spus antrenorul americancei, Patrick Mouratoglou. Acesta a exclus însă posibilitatea ca Serena Williams să renunţe definitiv la tenis.

cub gabriela marin denise pilafai png
mariana moculescu jpg
1 horoscop luna noua in berbec jpg jpeg
shutterstock 165207755B jpg
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
cub razvan ciobanu png
cabral dominicana jpg
Machiaj simplu de seară
Mercenari Wagner FOTO Telegram png
2 ingrijire ten iarna piele jpg jpeg
image
image
image
image
Emma Raducanu, EPA jpg
cub suportere png
cub Anett Kontaveit png
fotbal tenis lat jpg
Niclas Füllkrug jpg
ronaldo bucurie jpg