Dedu: "Premierul Cioloş va dubla primele fetelor"

Ultima actualizare:

    Naţionala României a adus acasă bronzul mondialFoto AFP
Naţionala României a adus acasă bronzul mondialFoto AFP

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a anunţat că premierul Dacian Cioloş i-a trimis un sms prin care l-a anunţat că va încerca să dubleze bonusul pentru echipa naţională a României, fetele noastre câştigând medalia de bronz la Campionatul Mondial.

"Am primit acest sms de la premierul Dacian Cioloş, în care îmi spune că încearcă să suplimenteze prima pe care urmează să o primească fetele. Este un gest minunat şi îi mulţumim. Nu ştiu exact suma care li se cuvine, dar m-a surprins acest gest şi am încredere că se vor face eforturi la nivelul Guvernului. Oamenilor buni li se întâmplă lucruri bune. Aş mai spune că a fost surprinzător pentru mine să descopăr că performanţa poate fi abordată şi altfel, mă refer la metodele antrenorului Tomas Ryde. Am crezut în acest antrenor şi, probabil, dacă astăzi nu aveam această medalie, urma să fiu «crucificat»", a spus Dedu.

Naţionala de handbal feminin a României a câştigat aseară medalia de bronz a Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins Polonia, în finala mică, cu scorul de 31-22 (15-8). "Tricolorele" au obţinut o medalie mondială după 10 ani şi prima de bronz din istorie.

Fiecare sportivă are promisă o primă de 7.500 de euro din partea federaţiei române şi dacă politicienii se ţin de cuvânt, fiecare sportivă ar urma să ia 15.000 de euro. Ele au asigurat şi câte 2.000 de euro din partea federaţiei internaţionale de handbal.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net