Deși s-a retras de la New Haven, Halep e greu de egalat la victoriile pe hard în 2018

Ultima actualizare:

    Halep a obținut victoria cu numărul 450 în semifinalele de la CincinnatiFoto: EPA
Halep a obținut victoria cu numărul 450 în semifinalele de la CincinnatiFoto: EPA

Hotărârea de a lua o pauză, zilele acestea, a fost influențată, desigur, de faptul că săptămâna viitoare începe US Open. Și e scuzabilă în contextul în care Halep a jucat foarte mult în ultimele două săptămâni.

Într-un mesaj postat pe Twitter, campioana de la Montreal și finalista de la Cincinnati a scris: "Îmi pare atât de rău pentru turneu şi fani, dar nu voi putea să joc la @connecticutopen în această săptămână. Sper să fiu prezentă anul viitor". Desigur că o cauză a acestui forfait o reprezintă oboseala acumulată. De altfel, potrivit statisticilor WTA, Simona a petrecut aproape 18 ore pe teren, doar în meciuri, la ultimele două turnee disputate, fiind lider din acest punct de vedere. În plus, conform organizatorilor turneului de la New Haven, Halep acuză o accidentare la piciorul drept (tendonul lui Ahile).  

46 de victorii în 2018

O altă dovadă că Halep a avut un an 2018 extrem de solicitant este aceea că ea ocupă locul 2 într-un clasament al meciurilor de 3 seturi disputate. Românca este la egalitate cu Petra Kvitova, fiecare având câte 20 de partide disputate în 3 acte. Înaintea lor se află doar Arina Sabalenka (Belarus), cu 22 de meciuri. Halep și Kvitova împart primul loc după numărul victoriilor înregistrate în întâlnirile de trei seturi, fiecare având câte 16 succese.Simona ocupă prima poziție într-un clasament al victoriilor obținute în 2018 pe toate suprafețele. Ea are 46 de succese, respectiv 8 înfrângeri. În această ierarhie, Simona e urmată de două alte experimentate jucătoare, Petra Kvitova (42-10) și Angelique Kerber (40-14). Iar dacă pe hard românca este lider autoritar, cu 28 de victorii în 32 de partide, pe zgură ea împarte primul loc cu Elise Mertens, fiecare având câte 16 meciuri câștigate, cu menținea că Halep a disputat unul mai mult (3 la 2).

E cea mai bună la returul pe serviciu

Fără să fie o surpriză, constănțeanca ocupă primul loc după numărul retururilor câștigate (49,9%), respectiv al punctelor făcute în game-urile în care s-a aflat la primire (49.4%). De altfel, ea se află pe poziția a 6-a într-un clasament al punctelor de break concretizate (50,2%)

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net