Doliu în gimnastică! A murit fostul preşedinte, Nicolae Vieru

image
Vieru a fost preşedinte FRG între 1987 şi 2005Foto Click!

Gimnastica românească şi-a arătat declinul la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, unde ţara noastră nu s-a calificat cu echipa. De azi, acest sport e însă şi mai sărac prin pierderea unui nume imens: Nicolae Vieru, fost preşedinte al FRG.

Fostul antrenor emerit a decedat la vârsta de 84 de ani, într-un spital din Bucureşti, după şase ani de luptă continuă cu cancerul de prostată. Nicolae Vieru s-a născut la 21 aprilie 1932, la Buhuşi (judeţul Bacău). A practicat gimnastica, iar în 1947 a ocupat primul loc la CN Şcolar, pentru ca în 1953 să obţină prima poziţie la Campionatele Naţionale Universitare.

A continuat cu meseria de profesor de sport, iar apoi a fost antrenor la CSŞ Triumf Bucureşti, dar şi la lotul naţional masculin. În 1965-1966 a ocupat funcţia de antrenor federal la gimnastică masculină, iar în perioada 1967-1983 a fost secretar general al FR Gimnastică, după care între 1987-2005 a ocupat funcţia de preşedinte al forului naţional.

De asemenea, între anii 1976-2008 a fost şi vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică şi membru în Comitetul Executiv al forului (câte 4 mandate). Din 2006 a fost preşedinte de onoare al FRG şi din 2008, vicepreşedinte de onoare al FIG. La nivel naţional a mai activat şi ca vicepreşedinte al COSR, între anii 1991-1998.

Nicolae Vieru a fost şi antrenor emerit, arbitru internaţional, conferenţiar universitar, iar în cariera sa a participat la 11 ediţii ale Jocurilor Olimpice, având şi 33 de prezenţe la Campionatele Mondiale.

Un mesaj de regret a trimis şi fosta mare gimnastă, Nadia Comăneci. ”Un om deosebit, îţi vom duce dorul, dragă Nicolae Vieru. Dumnezeu să-l odihnească”, a scris aceasta pe un site de socializare.

Radu Mirică s-a sinucis
cub silvia chifiriuc png
Mama copilului mort în Găești 3 jpg
rafael nadal si sotia sa
2 alexandru arsinel jpg jpeg
Alexandru Arsinel FOTO Mediafax
cub casă stela popescu png
cub regina elisabeta doliu (1) png
Alexandru Arsinel
Telescoapele Hubble şi James Webb au dezvăluit joi imagini detaliate ale impactului produs de DART Foto NASA
image
image
image
image
rafael nadal si sotia sa
Andrei Burca, Sportpictures jpg
Neymar, EPA jpg
Simona Halep, EPA jpg
Mihaela Evi, antrenoare de handbal. Foto: colaj - Facebook
dinamo supercupa castigatoare jpg