Echipa feminină de handbal a României află în ce grupă va evolua la CM din decembrie 2021


    Cristina Laslo este una dintre jucătoarele care s-au impus la națională în ultimii aniFoto: EPA-EFE
Cristina Laslo este una dintre jucătoarele care s-au impus la națională în ultimii aniFoto: EPA-EFE

Programată în Spania, ediția cu numărul 25 a competiției supreme este cea dintâi la care vor participa 32 de formații din întreaga lume, cu opt mai multe decât în Japonia, în 2019. Acestea vor fi repartizate în opt grupe a câte patru echipe fiecare.

Clasată pe locul 12 la ediția precedentă a CM, naționala noastră a fost plasată în a doua urnă valorică la tragerea la sorți. Ceea ce înseamnă că ea va evita adversare incomode precum Muntenegru, care ne-a blocat participarea la JO de la Tokyo, Ungaria, Suedia sau Serbia.În cel mai negru scenariu, România ar putea nimeri într-o grupă cu Franța, campioana olimpică, Cehia și Slovenia. Iar o variantă avantajoasă ar fi o serie cu Rusia, care va fi în recul după JO de la Tokyo (Viakireva va face pauză, Kuznețova și Ilina se vor retrage, iar Dmitrieva și Makeeva  vor să devină mame), America de Nord 1 și Asia 6. Trebuie subliniat că echipa feminină de handbal a României este singura care a participat la toate cele 24 de ediții ale CM de până acum. Și o va face și anul acesta după ce a trecut de Macedonia de Nord.

Polonia și Slovacia, invitate

Cu câteva zile înaintea tragerii la sorți, Federația Internațională de Handbal (IHF) a anunțat că a atribuit invitația de a participa la CM echipelor feminine ale Poloniei și Slovaciei. Acestea vor fi plasate în urna a patra, ultima, ca valoare pentru operațiunea de stabilire a programului, operațiune ce se va desfășura la Castello, la ora 22.30 (ora României). Ultimele calificate la turneul final vor fi aflate în perioada următoare când sunt programate calificările din zona Asia (15-25 septembrie, în Coreea de Sud), America de Nord și Caraibe (22-27 august, în SUA) și America de Sud (4-10 octombrie, în Chile).Meciurile turneului final se vor desfășura în săli din Castello de la Plana (Palatul Municipal / 6.000 locuri), Granollers (Palatul Sporturilor / 5.685), Lliria (Pabellon de Lliria) și Torrevieja (Palatul Sporturilor / 3.300.

Urnele valorice pentru tragerea la sorțiUrna 1: Țările de Jos, Norvegia, Spania, Franța, Croația, Danemarca, Rusia, GermaniaUrna 2: România, Muntenegru, Ungaria, Suedia, Asia 1, Asia 2, Serbia, AustriaUrna 3: Angola, Camerun, Cehia, Tunisia, America de Sud 1, America de Sud 2, America de Nord 1, Asia 3Urna 4: Slovacia, Slovenia, Polonia, Congo, Asia 4, Asia 5, Asia 6, America de Sud 3

Rares Prisacariu 3 Romanii au talent foto Pro TV jpg
10 dana budeanu verdict stil carmen bruma si mircea badea jpg jpeg
serban pavlu captura podcast la mijloc jpg
Charles, William și Harry jpg
Zodia care se îndrăgostește în luna februarie. Sursă foto: Pixabay
Demi Rose s a fotografiat într o ținută sumară jpg
vedete jpg
cub vali vijelie png
image
image
image
image
image
image
fani craiova jpg
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg
Mike Tyson, Getty jpg
Handbal, Getty jpg