Eduard Novak, reales președinte al FR Ciclism


    Novak a câștigat alegerile la FR Ciclism
Novak a câștigat alegerile la FR Ciclism

Unicul campion paralimpic din istoria României, Eduard Carol Novak (40 ani) a fost reales în funcția de președinte al FR Ciclism în cadrul Adunării Generale ce a avut loc în stațiunea Balvanyos, din județul Covasna.

Au votat 57 cluburi din cei 71 membri afiliați, întrunindu-se astfel cvorumul statutar de 2/3. Adunarea Generală a fost supervizată de Sergiu Nechita (reprezentant MTS) și de Alexandru Epuran (reprezentant COSR).

Eduard Novak a fost reales președinte cu 36 voturi, contracandidații Nicolae Plugaru și Viorel Grosu obținând 10, respectiv 9 voturi.

"Este o mare onoare și responsabilitate pentru mine să conduc viitorul ciclismului românesc încă patru ani. Îmi doresc liniște acum pentru vă avem mult de lucru. Primul pas este obținerea finanțării anuale de la Ministerul Tineretului și Sportului și COSR pentru ciclul olimpic și paralimpic 2017-2020. Avem obiective clare de performanță pentru Tokyo 2020, dar în paralel trebuie să dezvoltăm toate ramurile sportive, iar federația își va asuma realizarea unor cursuri specializate pentru antrenori, mecanici și team-manageri. Îmi doresc să devenim un punct important pe harta ciclismului european", a precizat Eduard Novak după victoria sa.

Noii vicepreședinți ai forului ciclist sunt Ovidiu Simen (34 voturi) și Cătălin Sprânceană (40 voturi), iar în Consiliul de Administrație au mai fost aleși trei noi membri: Marian Frunzeanu (39 voturi), Tudor Geangălă (37 voturi) și Ion Stoica (36 voturi). A fost ales și un cenzor în persoana lui Constantin Pohrib. Antrenor federal a fost numit Răzvan Jugănaru (fost multiplu campion național). Secretar general rămâne Traian Goga.

"Votul reprezintă o confirmare a continuării reformei în ciclismul românesc. Avem nevoie de oameni credibili, adaptați vremurilor moderne și care înțeleg că sportul în mileniul III necesită si multe cunoștiințe de management. Trebuie să atragem fonduri și din mediul privat pentru a ne realiza obiectivele propuse. Sper ca rezultatele muncii noastre să se vadă deja în plan sportiv la Tokyo 2020 și să punem totodată bazele unei fundații solide pentru următoarele generații", a precizat vicepreședintele Cătălin Sprânceană.


    Echipa din fruntea Federației Române de Ciclism
Echipa din fruntea Federației Române de Ciclism

Printre obiectivele lui Eduard Novak și ale echipei sale, enunțate în cadrul strategiei federației pentru următorii patru ani, se numără obținerea, atragerea de sponsorizări de minimum 50.000 euro în 2017 și creșterea ulterioară a acestui buget cu minimum 25% în fiecare an, calificarea a minimum unui sportiv și a unei sportive la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 la proba de șosea, calificarea a măcar unui sportiv la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 la disciplina de mountain bike, precum și calificarea a minimum trei sportivi și a unei sportive la Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020 și obținerea cel puțin a unei medalii.

Printre obiectivele se mai numără continuarea dezvoltării tuturor ramurilor ciclismului: șosea, mountain bike, pistă, bmx, trial, paraciclism, a ciclismului pentru copii și creșterea numărului de legitimați la 400 pentru aceasta categorie, susținerea sportivilor de lot, pe nivel de performanță, cu indemnizații lunare, continuarea proiectului de licențiere a cicliștilor amatori și atingerea unui număr de 800 de sportivi licențiați FRC, susținerea cluburilor afiliate FRC, organizarea de cursuri și seminarii pentru formarea și perfecționarea de antrenori, mecanici, team manageri, instructori sportivi și masori, construirea unui velodrom la standarde internaționale cu ajutorul autorităților locale, reluarea Turului României, înscris în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale și implementarea Cupei României la fiecare disciplină.

serban huidu si mihai gainusa
Victor Piturca jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
sex sex 0 jpeg
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
307079526 210160864678269 6977173893454253715 n jpg
infidelitate jpeg
image
image
image
image
image
image
Burleanu, Sportpictures jpg
GettyImages 1459749571 jpg
Novak Djokovic, Getty jpg
fani craiova jpg
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg