Eduard Novak şi-a deschis cofetărie
Eduard Carol Novak, singurul campion paralimpic din istoria României, şi-a inaugurat o cofetărie de lux în stil vienez la Miercurea Ciuc. Vizitatorii se pot delecta cu prăjituri tradiţionale româneşti, maghiare şi din gastronomia internaţională, realizate pe baza unor reţete vechi de sute de ani.
Eduard continuă astfel tradiţia familiei sale, care deschidea în aceeaşi incintă, în urmă cu un sfert de secol, prima cofetărie din Miercurea Ciuc.
Cofetaria este totodată şi un muzeu dedicat momentelor de glorie din cariera cvintuplului campion mondial. Piesa de rezistenţă e însă o prăjitură specială care îi poartă numele ciclistiului. Prajitura Novak este preparată din ciocolată albă, neagră şi belgiană şi are în compoziţie caramel şi cremă ganache. “Le mulţumesc părinţilor pentru că au menţinut vie această tradiţie. Este o mare responsabilitate pentru mine, dar sunt optimist că pot transforma cofetăria Novak într-un brand internaţional. Sper să fac viaţa mai dulce tuturor celor care ne trec pragul”, a mărturisit Novak.
Prodanca a dat faliment
Impresarul Ana Maria Prodan a încercat anul trecut să facă bani dintr-o afacere asemănătoare. Ea a deschis în Bucureşti o cofetărie, şi, deşi la început a fost un real succes, după câteva luni afacerea s-a stins. Şi-a încercat norocul într-o altă locaţie, însă nici acolo nu a mers.
Alexandra Copos a salvat afacerea familiei
George Copos, fostul patron al Rapidului, este cel mai cunoscut ”cofetar” din sportul românesc. După ce omul de afaceri a fost închis, brandul său, Ana Pan, a luat-o serios la vale. Fiica sa, Alexandra, a preluat tot ce înseamnă managementul companiilor familiei şi a reuşit în câteva luni să le repună pe picioare.