El ar putea fi primul român din Formula 1

simeon stalpnicul png

Pe numele său adevărat Mircea, tânărul de 22 de ani este mândru că s-a născut la Bucureşti şi concurează sub steagul tricolor în GP2, anticamera Formulei 1.

Acum 20 de ani era doar unul dintre sutele de copii fără familie care împânzeau orfelinatele din România. A avut însă o şansă incredibilă, iar acum, în 2010, se pregăteşte să reprezinte ţara în care s-a născut în cea mai faimoasă competiţie de motorsport din lume.

A plecat din sărăcia şi condiţiile insalubre care au făcut subiectul atâtor reportaje prezentate la televiziunile internaţionale şi a ajuns să fie crescut în luxul principatului Monaco.

La 4 ani, pentru prima oară în kart

simeon stalpnicul png

„Sunt conştient că am avut o şansă uriaşă. De aceea voi fi mereu modest, voi fi mereu atent cu cei din jurul meu şi nu-mi permit să fiu arogant cu nimeni", povesteşte Michael.

„Probabil că sunt mulţi tineri ca mine, în Europa, adoptaţi în acea perioadă şi cred că fiecare dintre ei ar trebui să-şi cunoască originile şi să fie mândru că este român", mai spune cel care şi-a făcut deja un nume în cursele de circuit.

Să fii conştient că nu-ţi lipseşte nimic, că ai putea avea orice, oricând, poate fi periculos pentru un tânăr de 22 de ani. Nu însă şi pentru Michael al cărui singur vis este să concureze în Formula 1.

A câştigat prima sa competiţie la 11 ani

simeon stalpnicul png

Deşi conduce o super maşină de teren în afara circuitului, un Mercedes ML, iar în parcarea din faţa casei familia mai deţine un Rolls Royce şi un Bentley, Michael debordează de modestie.

„N-am depăşit niciodată viteza legală pe stradă", spune el, părând chiar uimit că îl întreb aşa ceva. Are un singur regret, că nu vorbeşte româneşte.

„Înţeleg multe, dar nu pot vorbi. Îmi pare atât de rău", spune Michael. Este deja în negocieri cu mai multe echipe din Formula 1, unde vrea să concureze, la fel ca şi în GP2, sub steag românesc.

La 22 de ani, este la un pas de Formula 1

simeon stalpnicul png
serban huidu si mihai gainusa
Victor Piturca jpeg
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
sex sex 0 jpeg
infidelitate jpeg
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
image
image
image
image
image
image
Burleanu, Sportpictures jpg
GettyImages 1459749571 jpg
Novak Djokovic, Getty jpg
fani craiova jpg
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg