Eliza Buceschi se bate pentru titlul de golgheter


    Sub privirile Crinei Pintea, Eliza Buceschi se luptă cu adversarele pe semicercFoto: EPA
Sub privirile Crinei Pintea, Eliza Buceschi se luptă cu adversarele pe semicercFoto: EPA

Aflată pe locul 3, cu 40 de goluri, înaintea semifinalei cu Rusia, programată diseară, la ora 18.30, jucătoarea Coronei Brașov poate profita de faptul că majoritatea rivalelor sale au părăsit competiția

România o mai avea în topul marcatoarelor și pe Cristina Neagu, care ocupa locul 2, cu 44 de goluri, însă interul stânga s-a accidentat grav la genunchi și a devenit indisponibilă pentru ultimele două meciuri de la Euro 2018. În absența golgheterului absolut al turneelor finale ale Europenelor de handbal (a marcat 237 de goluri), dar și a liderului clasamentului general, sârboaica Krpez (50 de goluri), Eliza Buceschi are șanse mari să termine pe primul loc. Jucătoarea de la Corona Brașov a punctat în fiecare meci disputat la această ediție, având o eficiență de 100% la aruncările în zonele înalte ale porții adverse (7 goluri din 7 posibile), respectiv de 90% la acelea la nivelul solului (25 din 28). Românca poate profita de faptul că dintre urmăritoarele sale suedeza Hagman (30 de goluri) și norvegianca Oftedal (29) vor mai susține doar un meci, acela pentru locurile 5-6. Și că handbalistele care o pot depăși, adică franțuzoaica Nze Minko (28 goluri), Crina Pintea (28) și rusoaica Samokina (26), singurele care pot evolua în semifinale, iar apoi în meciul de clasament, trebuie să facă miracole pentru a reuși.

Cristina Neagu, liderul eficienței 

Eliza Buceschi stă și mai bine în clasamentul întocmit după golurile marcate de la 7 metri. Ea are 17 (din 19 aruncări), fiind devansată de aceeași Krpez (23). De asemenea, ea se află pe poziția a 8-a într-o ierarhie în care s-au adunat golurile marcate cu pasele decisive (a dat 8). La acest capitol, însă, lider este Cristina Neagu, cu 44 de goluri și 23 de pase de gol! Iar din acest punct de vedere, absența bucureștencei din semifinale e greu de acoperit.

Gabi Perianu și Crina Pintea dau siguranță apărării

Din punct de vedere defensiv, Gabi Perianu și Crina Pintea dau siguranță în zona centrală. Prima ocupă locul 1 la aruncările blocate (9), iar colega sa se află pe 5, cu cinci asemenea intervenții. Deloc întâmplător, Perianu și Pintea au fost nominalizate pentru echipa ideală a turneului, prima ca apărătoare, cealaltă la pivoți. La portari, Iulia  Dumanska ocupă locul 6, cu 39 de aruncări apărate din 114 (34%), în timp ce Denisa Dedu era pe 17, cu 32 de parade la 113 aruncări (28%). Ultima e pe poziția a 3-a după numărul aruncărilor de la 7 metri apărate (6 din 17 / 35%). 

Europa va avea o campioană în premieră

Niciuna dintre echipele calificate în semifinalele acestei ediții n-au mai cucerit un titlu european. Rusia mai are o finală în 2006 și două medalii de bronz, Olanda a jucat pentru aur în 2016, Franța a bifat 3 locuri 3, iar România a obținut ”bronzul” în 2010. Așadat, Europa va avea o campioană în premieră. Altfel, trei din cele patru semifinaliste sunt și cele mai ofensive echipe de la această ediție, în ordinea următoare, după Norvegia (186 de goluri marcate din 301 aruncari / 62%): 2. România 171 din 280 (61%), 3. Rusia 168 din 268 (63%), 4. Franța 166 din 249 (67%). 

cub gabriela marin denise pilafai png
mariana moculescu jpg
1 horoscop luna noua in berbec jpg jpeg
shutterstock 165207755B jpg
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
cub razvan ciobanu png
cabral dominicana jpg
Machiaj simplu de seară
Mercenari Wagner FOTO Telegram png
2 ingrijire ten iarna piele jpg jpeg
image
image
image
image
Emma Raducanu, EPA jpg
cub suportere png
cub Anett Kontaveit png
fotbal tenis lat jpg
Niclas Füllkrug jpg
ronaldo bucurie jpg