Emoționant: Juan Martin del Potro a jucat plângând ultimul game al carierei

Ultima actualizare:

Cel mai emoționant moment din tenisul mondial din 2022 a avut loc aseară, la Buenos Aires. Argentinianul Juan Martin del Potro a izbucnit în lacrimi în timpul a ceea ce a fost, probabil, ultimul său game jucat în circuit.

Juan Martin del Potro a plâns înaintea ultimului game din carieră (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Juan Martin del Potro a plâns înaintea ultimului game din carieră (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

Fost campion la US Open în 2009, Del Potro a fost unul dintre cei mai ghinioniști din istorie. Operații peste operații i-au pus piedici în carieră unuia dintre jucătorii cei mai talentați pe care i-a avut tenisul mondial în ultimele decenii, un sportiv care ar fi putut amenința serios triumviratul Federer/ Nadal/ Djokovic în ATP dacă ar fi fost sănătos.

Revenit în această săptămână chiar în fața propriilor fani, la turneului de la Buenos Aires, într-o ultimă încercare de a vedea dacă poate sau nu juca un meci întreg, argentinianul și-a dat seama că totul este pierdut. Ajuns acum pe locul 753 în lume, după ce a ocupat mult timp treapta a treia a podiumului mondial, Del Potro a fost învins cu scorul de 6-1, 6-3, de compatriotul său Federico Delbonis, după o partidă de o oră şi 23 de minute.

Juan Martin del Potro a fost luat în brațe după meci de mama lui  (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Juan Martin del Potro a fost luat în brațe după meci de mama lui (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

Revenit pe teren după aproape trei ani, Del Potro a oferit momente emoționante în ultimul său game jucat. El a trebuit să servească la scorul de 3-5, însă aproape că nu a putut, pentru că a fost cuprins de emoţie şi a început să plângă, în aplauzele spectatorilor care lăcrimau și ei în tribune.

Top emotional tennis moments: @delpotrojuan 🥺 📹: @TennisTV | #ArgentinaOpenpic.twitter.com/C27GXpvdoC

— ATP Tour (@atptour) February 9, 2022

”Durerea la genunchi e foarte mare. S-ar putea să nu ne mai vedem niciodată”

Am dat tot ce aveam, până la ultimul punct. Sunt fericit pentru că, probabil, ultimul meu meci a fost pe un teren şi nu susţinând o conferinţă de presă. S-ar putea să nu ne mai vedem niciodată”, a spus Juan Martin del Potro teren, în ovaţiile spectatorilor.

După ce a părăsit terenul, el a avut un mesaj pentru fanii care speră să-l vadă jucând din nou: ”Nu ştiu dacă se va întâmpla, pentru că durerea la genunchi este foarte mare. Dar voi continua să fac un efort mare pentru a vindeca genunchiul şi dacă voi obţine asta, poate voi mai avea o şansă să joc”.

Lacrimile de durere ale unui mare campion  (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Lacrimile de durere ale unui mare campion (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

A suferit opt operații, dar a cucerit 22 de titluri ATP plus Cupa Davis

După ce a cucerit titlul la US Open în 2009, ediție la care l-a învins în finală pe Roger Federer și în semifinale pe Rafael Nadal, Juan Martin del Potro parcă a fost lovit de blestem. El a suferit patru operații la încheieturile mâinilor, iar din 2019 și până acum alte patru operații la genunchi! Totul din dragoste pentru tenis. Chiar și așa, tenismenul în vârstă de 33 de ani a reușit să cucerească 22 de trofee la simplu și să joace alte 13 finale. În plus, și-a dus echipa spre cucerirea Cupei Davis.

Ca și cum problemele de sănătate nu ar fi fost de ajuns, Del Potro are acum probleme și cu banii. Deși a câștigat aproape 26 de milioane de dolari din tenis în carieră, el este la un pas de faliment din cauza investiţiilor proaste făcute de tatăl său, cel care i-a gestionat banii.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net