Familia lui Djokovic a reacționat dur. ”50 de gloanţe în pieptul lui Novak”

Tatăl lui Novak Djokovic, Srdjan, a reacţionat dur după decizia justiţiei australiene cu privire la viza liderului ATP, spunând că totul a fost o “tentativă de asasinare a celui mai bun sportiv din lume”. De asemenea, familia jucătorului sârb de tenis a emis un comunicat de presă în care  s-a declarat dezamăgită.

Novak Djokovic nu va juca la Australian Open 2022 (Foto: Guliver / GettyImages)
Novak Djokovic nu va juca la Australian Open 2022 (Foto: Guliver / GettyImages)

Tatăl lui Djokovic a avut un discurs extrem de dur, cum au fost și precedentele. “Tentativa de asasinare a celui mai bun sportiv din lume s-a încheiat. 50 de gloanţe în pieptul lui Novak. Ne vedem la Paris”, a afirmat tatăl jucătorului, potrivit express.co.uk. După ce fiul său fusese trimis într-un hotel după prima anulare a vizei, acesta declarase: "Fiul meu este captiv în seara asta în Australia, dar nu a fost niciodată atât de liber. Novak a devenit simbolul şi liderul lumii libere, a naţiunilor şi popoarelor sărace şi defavorizate", a spus atunci Srdjan Djokovic, adăugând că fiul său este "cel mai bun tenismen şi sportiv din toate timpurile” şi susţine că la adresa lui Novak a fost o lipsă de respect, deoarece provine dintr-o "ţară mică". "Îl putem întemniţa în seara asta, mâine îl putem încătuşa, dar adevărul este că apa mereu găseşte drumul. Novak este un Spartacus al lumii noi, care nu tolerează nedreptatea, colonialismul şi ipocrizia. El luptă pentru egalitatea tuturor oamenilor de pe planetă, indiferent de culoarea pielii, de Dumnezeul căruia se roagă şi de banii lor”.

Apoi, Srdjan Djokovic a organizat un protest în Serbia, plângându-se de faptul că fiul său va fi ţinut “în închisoare” în Australia până luni, 10 ianuarie. Sute de oameni au manifestat în faţa clădirii parlamentului sârb, la Belgrad. Mulţi dintre protestatari au fluturat steaguri ale Serbiei şi au scandat: “Novak”. Mama, tatăl şi fratele sportivului s-au adresat mulţimii.

După ce Tribunalul Federal a confirmat decizia de anulare a vizei de ședere pentru Novak Ddjokovic, de către ministrul australian al Imigrației, familia lui Novak Djokovic a anunţat, duminică, într-un comunicat: “Suntem foarte dezamăgiţi de decizia Tribunalului Federal. (..) În ciuda comportamentului scandalos faţă de Novak, noi am crezut că sportul va câştiga. Am crezut că faptul dovedit de tribunal va fi respectat, că Novak are o viză validă, că se va face dreptate şi că niciun interes public nu va reprezenta o scuză pentru decizia care s-a luat. Acestea sunt vremuri dificile, în special pentru Novak, dar ceea ce trebuie să facem acum, ca familie, este să îl susţinem mai mult ca niciodată. Vom fi alături pentru a împărţi loviturile primite de el, pentru a-l ajuta să-şi recapete energia, încrederea în sport, în fair-play, care a lipsit complet. Suntem mândri de el şi de puterea pe care a arătat-o şi lupta pe care a dus-o cu demnitate. Credem că va trece peste această situaţie mai puternic şi că timpul va arăta ce el a confirmat până acum şi că el este un mare campion şi om”.

Novak Djokovic a părăsit Australia, astăzi, la bordul unui avion al companiei Emirates cu destinaţia Dubai. La aeroportul din Melbourne, înainte de decolare, el s-a aflat sub escorta poliţiei federale australiene.

zodia singura de sarbatori jpg
cub cristina spatar png
Nicolae si Elena Ceausescu jpg
shutterstock 2211785457 jpg
FotoJet jpg
andreea si sergiu hanca jpg
accident brasov
incendiu jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Raheem Sterling, Getty jpg
andreea si sergiu hanca jpg
paredes tatuaj piept jpg
nico si inaki williams jpg
Emma Raducanu, EPA jpg
kiss FM jpeg