Fed Cup România - Marea Britanie: Simona Halep a învins-o pe Johanna Konta şi conducem cu 2-1

Ultima actualizare:

    Simona HalepFOTO: Sportpictures.eu
Simona HalepFOTO: Sportpictures.eu

Simona Halep a câştigat clar meciul cu Johanna Konta şi România conduce cu scorul de 2-1 în faţa Marii Britanii. În meciul următor, Irina Begu va încerca să aducă punctul menţinerii în Grupa Mondială II.

Simona Halep, locul 5 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-1, 6-3, pe Johanna Konta, locul 7 WTA, în meciul al treilea al întâlnirii de Cupa Federaţiei dintre România şi Marea Britanie, de la Constanţa. România conduce acum, cu 2-1, formaţia britanică.

Simona şi-a luat astfel revanşa pentru eşecul suferit în faţa lui Konta în SUA şi, lucru mai important, a adus pentru prima dată în ultimii trei ani, două puncte echipei României într-un meci de Fed Cup.

Pe banca echipei României s-a aflat Monica Niculescu, care i-a luat locul lui Ilie Năstase, suspendat de Federaţia Internaţională pentru incidentele de ieri.

Publicul a creat o atmosferă incendiară şi s-a legat de faptul că Johanna Konta a ieşit, sâmbătă, plângând de pe teren. Un grup de suporteri de la una dintre tribune a fluturat în permanenţă batiste, alţi fani i-au striget britanicei să nu plângă, însă lucrurile nu au degenerat.

În al doilea meci al zilei, al patrulea al întâlnirii, vor juca, tot duminică, Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, şi Heather Watson, locul 113 WTA.

Învingătoarea întâlnirii România - Marea Britanie va evolua anul viitor în Grupa Mondială II, iar învinsa în Grupa I a Zonei Euro-africane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net