Fiul lui Michael Schumacher: "Tata se trezeşte lent. Dar se trezeşte"

Mick este fiul cel mare al lui Michael Schumacher
Mick este fiul cel mare al lui Michael Schumacher

Michael Schumacher a scăpat ca prin minune după accidentul petrecut la sfârşitul anului trecut pe pârtia de schi. Fiul fostului pilot a vorbit în premieră despre recuperarea tatălui său. Deşi medicii erau sceptici în privinţa şanselor lui de supravieţuire, se pare că germanul face progrese uimitoare de la o zi la alta.

Mick, fiul cel mare al lui Schumacher, cel care a hotărât să-i calce pe urme tatălui său şi face carting de performanţă a declarat după o cursă recentă că starea lui Michael Schumacher este bună. El a vorbit cu un jurnalist francez de la postul de radio Europe 1 şi i-a povestit ce se întâmplă în aceste momente cu tatăl său.

Jean Louis Moncet este un jurnalist de Formula 1
Jean Louis Moncet este un jurnalist de Formula 1

"Mick mi-a zis că Michael Schumacher se trezeşte, lent, dar se trezeşte. Chiar dacă lucrurile se mişcă încet, el are destul timp, are toată viaţa în faţă să-şi revină", a declarat Jean-Louis Moncet (69 de ani), unul dintre cei mai respectaţi jurnalişti din Formula 1 şi alte competiţii auto-moto, citat de Daily Mirror.


    Jean Louis Moncet este un jurnalist de Formula 1foto: Daily Mirror
Jean Louis Moncet este un jurnalist de Formula 1foto: Daily Mirror

Moncet a explicat şi care a fost motivul pentru care Schumacher a intrat în comă după accidentul de ski din Alpii Francezi. "Problema lui Michael nu a fost căzătura, ci camera Go Pro montată pe casca sa. Ea a cauzat rănile creierului", a adăugat jurnalistul.

Schumacher se recuperează în continuare în casa sa din Elveţia, locuinţa fiind transformată într-o adevărată clinică. Preşedintele FIA Jean Todt l-a vizitat recent şi a confirmat progresul făcut de fostul pilot.

"Cel mai important e că are familia aproape şi pe cei dragi. Chiar credem că va fi bine şi se va recupera. Are nevoie de timp şi să nu fie lăsat singur. A făcut progres enorm în ultimele luni, progres raportat la gravitatea rănilor sale", a spus Todt.

Michael Schumacher este îngrijit de o echipă de 15 experţi elveţieni, plătiţi cu peste 100.000 de euro pe lună. Fostul sportiv a suferit un accident de schi în data de 29 decembrie 2013.

avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
mihai voropchievici 1 jpeg
FotoJet (9) jpg
Dieta - alimente sanatoase - peste - nuci  fructe - legume FOTO Shutterstock
horoscop 18 noiembrie jpg
FotoJet (10) jpg
Lucianna Vagneti Lucianna Vagneti jpeg
monica belluci si deva
image
image
image
image
image
image
Hagi, Getty jpg
SITE Rapid (Sportpictures) jpg
Cupa Davis, Facebook jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg
CR7 jpg
Simona Halep, Getty jpg