Formula 1, în aer: scandal sexual aproape mutat în instanță

Ultima actualizare:

Formula 1 este străbătută de un scandal sexual, în contextul în care șeful echipei Red Bull, Christian Horner, este anchetat pentru comportament nepotrivit și riscă un proces, după ce ar fi trimis mesaje cu conotaţii sexuale unei angajate o perioadă mai lungă de timp, relatează presa internaţională.

Formula 1, în plin scandal sexual (FOTO: Getty Images)

Angajata, care s-a prezentat în decembrie 2023 la sediul din Austria, îl acuză pe Horner de comportament sexual agresiv și hărțuire, având drept dovezi mesaje care ar susține acest lucru. Potrivit ziarelor din Olanda, Horner i-ar fi trimis în mod regulat și vreme îndelungată aluzii nepotrivite, trecând peste faptul că lucrau împreună și că acesta este implicat într-o relație.

Jurnaliștii atrag atenția că Horner ar fi făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a ţine sub tăcere această situație: în weekend-ul dinaintea primelor informaţii publicate de „De Telegraaf”, după ce a fost confruntat cu ancheta privind comportamentul şi i s-a cerut un răspuns, avocaţii săi au trimis o scrisoare avocatului care o asista pe angajată în termen de 24 de ore. În aceasta, Horner oferea o înţelegere care depășea suma 760.000 de euro.

Potrivit presei, britanicul ar fi fost acuzat la nivel intern de „comportament inadecvat” faţă de o angajată, „acuzaţii” pe care le respinge „în totalitate”. El a fost chestionat, vinerea trecută, de către un „avocat specializat din afara Red Bull”, dar deocamdată nu a fost anunţată nicio decizie privind viitorul său la echipă. Horner, care este căsătorit cu fosta Spice Girl, Geri Halliwell, este la conducerea Red Bull de când aceasta a intrat în Formula 1, în urmă cu 19 ani. Sub îndrumarea sa, Red Bull a câştigat şapte titluri la piloţi: patru pentru germanul Sebastian Vettel (2010-2013) şi trei pentru olandezul Max Verstappen (2021-2023), precum şi şase coroane la constructori (2010, 2011, 2012, 2013, 2022 şi 2023).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net