FR Rugby a decis ca finala ediției 2019/2020 a Superligii să se dispute în 29 august

Ultima actualizare:

    CSM Știința Baia Mare și Steaua București ocupă primele două locuri în clasamentul la zi al SuperligiiFoto: sportpictures.eu
CSM Știința Baia Mare și Steaua București ocupă primele două locuri în clasamentul la zi al SuperligiiFoto: sportpictures.eu

Biroul Federației Române de Rugby (FRR) a aprobat reluarea activității competiționale în ceea ce privește cele trei competiții întrerupte din cauza pandemiei de COVID-19, la nivel de seniori. În Superligă se va trece direct la faza finală, eliminatorie, cu meciuri de baraj (15 august), semifinale (22 august) și finală (29 august). Finala Cupei României a fost programată în 17 octombrie.

Din ediția 2019/2020 a SuperLigii s-au desfășurat 10 etape, toamna trecută. Competiția urma să se reia în aprilie, ceea ce nu s-a mai întâmplat în contextul pandemiei de COVID-19. FRF a decis ca etapele 10, 11, 12, 13 și 14 să nu se mai dispute, ci se va trece direct la faza finală. În 15 august, la Brașov, se vor desfășura partidele de baraj conform clasamentului la zi care arată astfel: 1. CSM Știința Baia Mare 37 puncte, 2. CSA Steaua București 31p, 3. CS Sport Club Municipal Timișoara 26p, 4. CS Universitatea Cluj 17p, 5. CS Dinamo București 10p, 6. SCM Gloria Buzău 10p, 7. ACS Tomitanii Constanța. Cu mențiunea că echipa din Buzău s-a desființat recent. În 22 august se vor disputa semifinalele, iar în 29 august finala și meciurile de clasament.   

Finala Cupei României se va disputa în 17 octombrie

În ediția 2020 a Cupei României cele 6 echipe participante la SuperLiga CEC Bank vor fi împărțite inițial în două grupe, pe criterii regionale:Grupa 1 (Muntenia – Dobrogea) – CSA Steaua București, CS Dinamo București și ACS Tomitanii ConstanțaGrupa 2 (Transilvania – Banat) – CSM Știința Baia Mare, CS Sport Club Municipal Timișoara și CS „U” ClujPartidele din grupe se vor disputa în următoarele date: 1 august, 8 august, 12 septembrie, 19 septembrie, 26 septembrie și 3 octombrie. Apoi, în 10 octombrie, se vor desfășura semifinalele (Loc 1 Grupa 1 – Loc 2 Grupa 2 și Loc 1 Grupa 2 – Loc 2 Grupa 1), acestea fiind găzduite de echipele mai bine clasate. Finala e programată în 17 octombrie. De asemenea, s-a stabilit ca ediția în curs a Campionatul Național de Rugby în 7 DNS să se încheie prin disputarea celor două etape rămase restante (25 iulie -Petroșani și 1 august - Galați). În ceea ce privește Divizia Națională de Seniori, finalizarea ediției 2019/2020 să se facă prin disputarea partidelor din retur, după următorul program:5 septembrie - etapa a 8-a, 12 septembrie - etapa a 9-a, 19 septembrie - etapa a 10-a, 26 septembrie - etapa a 11-a, 3 octombrie - etapa a 12-a, 10 octombrie - etapa a 13-a și 17 octombrie - etapa a 14-a.Într-un comunicat postat pe site-ul super-liga.ro se menționează că „planurile de competiții aprobate de către membrii BF au fost discutate cu reprezentanții echipelor de seniori din SuperLiga CEC Bank și DNS, căutându-se soluții care sa fie agreate de toată lumea”. S-a ținut cont și de faptul că sportivii au nevoie de o perioadă de minimum sase săptămâni pentru a se readapta la efort.În cazul în care autoritățile vor dispune măsuri restrictive privind organizarea competițiilor sportive, înainte sau în timpul reluării calendarului competițional,  membrii Biroului Federal au aprobat să se țină cont de clasamentele existente după ultima etapă disputată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net