Francezul Fedrigo a câştigat o etapă istorică în Turul Franţei

Ultima actualizare:

    Pierrick Fedrigo
Pierrick Fedrigo

Francezul Pierrick Fedrigo (Bbox) a câştigat astăzi, etapa a 16-a din Turul Franţei, etapă care a reunit pentru prima dată patru vârfuri montane importante din Pirinei. Alberto Contador a sosit cu plutonul, alături de Andy Schleck. El a păstrat tricoul galben.

Etapa de astăzi din Le Tour a fost una dintre cele mai palpitante din această ediţie. De la început, un grup de ciclişti s-a desprins de pluton, printre ei aflându-se şi Lance Armstrong. Americanul a ţinut pasul, terminând cu grupul din frunte.

Scăpat singur pe ultima parte a etapei, pe coborârea de la Aubisque, Carlos Barredo a fost ajuns pe final, terminând cu o întârziere de 28 de secunde. Fedrigo i-a întrecut la sprint pe Sandy Casar şi pe Ruben Plaza. A fost cea de-a şasea victorie de etapă a unui francez în această ediţie a Turului Franţei.

Situaţia în clasamentul general nu a fost influenţată, Alberto Contador (Astana) fiind lider, cu un avans de opt secunde faţă de Andy Schleck (Saxo Bank) şi de două minute de Samuel Sanchez (Euskaltel).

Plutonul a sosit cu o întârziere de 6 minute şi 45 de secunde, norvegianul Thor Hushovd desprinzându-se la sprintul final.

Mâine va fi zi de pauză, iar joi va avea loc o etapă care poate decide câştigătorul acestei ediţii a Marii Bucle: Pau - Tourmalet (174 km).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net