Fratele lui Djokovic: ”Nole s-ar fi recunoscut vinovat dacă părăsea Australia”

Fost tenismen și el, fratele lui Novak Djokovic, Djordje, spune că liderul tenisului masculin nu vrea să părăsească de bună-voie Australia, pentru că astfel ar fi recunoscut că este învins.

Novak a făcut de mai multe ori în trecut pereche la dublu cu Djordje (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Novak a făcut de mai multe ori în trecut pereche la dublu cu Djordje (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

“Novak ar fi putut părăsi Australia până acum, dar dacă ar fi făcut-o, ar fi recunoscut că este vinovat, ceea ce nu este adevărat, şi învins, ceea ce nu este o opţiune. Ce ne-a rămas este să aşteptăm decizia instanţei. Nu ştiu ce va face dacă decizia nu va fi în favoarea sa, nici el nu ştie. Este plin de emoţii şi tenisul şi Grand Slam-ul sunt acum ultimele lucruri la care se gândeşte. Vrea doar să se facă dreptate şi să iasă la iveală adevărul”, a spus Djordje Djokovic pentru theage.com.au.

Novak Djokovic a căzut la mijloc în scandalul partidelor politice australiene

El a reafirmat că toate documentele de intrare în Australia pentru Novak s-au făcut prin intermediul Tennis Australia, după ce sportivului i s-a acordat permisiunea de a concura printr-un proces al Tennis Australia și al guvernului regional care i-a acordat o scutire medicală de la vaccinare. “El nu a completat niciun formular, totul s-a făcut prin federaţia australiană de tenis. A cooperat cu guvernul federal şi Federaţia de Tenis nu poate emite un certificat, a fost emis de guvernul regional. Însă guvernul federal a oprit certificatul, ceea ce înseamnă că am ajuns într-o situaţie politică serioasă. Novak nu vrea să se retragă, el vrea să se facă dreptate pentru el şi pentru toţi ceilalţi”, a explicat Djordje.

Tennis Australia a anunţat că sportivii nu au fost induşi în eroare în mod intenţionat, informaţie cu privire la exceptarea de la vaccinare fiind luată dintr-un ghid de pe un site recomandat de ministrul Sănătăţii.

Scandalul Novak Djokovic a început marți

Autoritățile australiene au ținut să lămurească și zvonul potrivit căruia, dacă acum i se anulează viza lui Djokovic, el nu va mai putea intra în Australia timp de trei ani. Un purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră a declarat că fiecare caz este analizat şi în funcţie de situaţie luându-se decizia cu privire la perioada interdicției.  

Scandalul Novak Djokovic a izbucnit marți, 4 ianuarie, când organizatorii turneului Australian Open au anunțat că tenismenul poate intra în Australia cu scutirea medicală aprobată de ei. El a sosit miercuri la Melbourne cu un zbor Emirates de la Dubai, dar a fost ţinut în aeroport peste opt ore, deoarece în timpul zborului guvernul australian a decis că viza lui nu mai este bună. După ce ce i-a fost anulată viza, sârbul a fost transferat la un hotel de carantină din Melbourne, folosit ca un centru de detenţie pentru imigranţi. El așteaptă acolo decizia în cazul apelului său, care va fi judecat luni.

zodia singura de sarbatori jpg
cub cristina spatar png
FotoJet jpg
Nicolae si Elena Ceausescu jpg
Parcare cu panouri solare FOTO Shutterstock
accident brasov
cub catalin botezatu dubai png
Dana Savuica si sora Gabriela, foto OK jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Raheem Sterling, Getty jpg
andreea si sergiu hanca jpg
paredes tatuaj piept jpg
nico si inaki williams jpg
Emma Raducanu, EPA jpg
kiss FM jpeg