Halep, Begu, Țig, Cârstea, Bogdan și Buzărnescu și-au aflat adversarele de la Australian Open

Ultima actualizare:

    Simona Halep a pierdut în fața Ekaterinei Alexandrova după nici o oră de jocFoto: Guliver / GettyImages
Simona Halep a pierdut în fața Ekaterinei Alexandrova după nici o oră de jocFoto: Guliver / GettyImages

Favorită cu numărul 2 la Australian Open, Simona Halep va da peste jucătoarele cu nume abia în a doua săptămână. Constănțeanca se află în partea inferioară a tabloului de simplu, acolo unde sorții le-au trimis pe majoritatea româncelor cu excepția Anei Bogdan.

Ocupantă a locului 2 mondial, Smona Halep o va întâlni, în primul tur de la Australian Open, pe australianca Lizette Cabrera (140 WTA), beneficiară a unui wild card. Apoi, în caz de succes, ar urma să evolueze  în compania învingătoarei disputei dintre australianca Ajla Tomljanovic (69 WTA) şi japoneza Misaki Doi (84 WTA), iar în turul 3 ar putea da peste Veronika Kudermetova (36 WTA şi cap de serie numărul 32). Pentru româncă  lucrurile se vor complica în a doua săptămână, când în fața ei s-ar putea afla jucătoare de top precum Iga Swiatek (17 WTA şi cap de serie numărul 15), în optimi, Serena Williams (11 WTA şi cap de serie numărul 10) sau Arina Sabalenka ( 7 WTA şi cap de serie numărul 7), în sferturi.Până atunci, Simona trebuie să-și oblojească spatele, care a obligat-o să solicite intervenția kinetoterapeutului în timpul meciului pierdut (2-6, 1-6) cu Ekaterina Alexandrova, în „sferturile” Gippsland Trophy de la Melbourne. Apoi, durerile au împiedicat-o să joace alături de Daria Gavrilova în meciul de dublu cu Mihaela Buzărnescu și Alize Cornet (Franţa), care s-au calificat astfel în semifinale.

Simona Halep a acuzat dureri la spate

În turul 1 al turneului de grand slam de la Melbourne se vor disputa  două confruntări foarte interesante din punctul nostru de vedere. Calificată în sferturile de finală ale Grampians Trophy, după victoria (7-5, 6-2) cu Belinda Bencic (12 WTA), Sorana Cîrstea (72 WTA) o va înfrunta pe Patricia Ţig (56 WTA). În aceeași fază a întrecerii, Mihaela Buzărnescu (138 WTA) se va duela cu... canadianca Bianca Andreescu (8 WTA), care va reveni în circuit după mai bine de un an. În sfârșit, Irina Begu (79 WTA) o va avea ca adversară pe Nina Stojanovici (100 WTA), iar Ana Bogdan  (93 WTA) o va întâlni pe Danielle Collins (46 WTA).Programată la Melbourne, ediția din acest an a Australian Open va începe luni. Meciurile vor fi transmise la Eurosport.  

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net