Horia Tecău, omul zilei în Cupa Davis. El și-a amânat retragerea cu un meci

Ultima actualizare:

    Horia Tecău a primit un tort uriaș din partea FRT la finalul meciului din Cupa DavisFOTO: Mediafax
Horia Tecău a primit un tort uriaș din partea FRT la finalul meciului din Cupa DavisFOTO: Mediafax

A fost o zi emoționantă la Cluj-Napoca. România a jucat cu Peru în Cupa Davis, a învins cu 4-0 și și-a asigurat locul în barajul pentru turneul final al competiției din 2022, dar toți ochii au fost pe Horia Tecău. Despre care se știa că juca ultimul meci din carieră. Numai că finalul a venit cu o surpriză: el va continua să vină la națională.

La 36 de ani, Tecău a anunțat acum 10 zile că se retrage din activitate. Numai că, văzând cât este de iubit – a avut parte de ovații din partea publicului, a privit cu lacrimi în ochi filmul omagial făcut de FRT și a ascultat declarațiile măgulitoare ale colegilor – Horia s-a răzgândit. Un pic. Adică va mai juca anul viitor doar în meciurile de Cupa Davis, încercând să pună umărul la calificarea României în Grupa Mondială. ”Când am luat decizia de a mă retrage din circuit am menţionat lucrul acesta. Cupa Davis înseamă mult pentru mine şi experienţa acumulată aici a contat mult pentru mine, pentru evoluţia mea ca jucător. Sunt ataşat de această competiţie şi am precizat că dacă vom câştiga acest meci cu Peru şi avem acea oportunitate de a reveni în Grupa Mondială, vreau să fiu alături de echipă. Mă bucur că am reuşit să câştigăm acest meci şi să-mi mai ofer încă o partidă, o şansă de a juca pentru România, în echipa naţională. Ne bazăm pe punctul de la dublu şi pe jocul puternic al lui Marius, care poate câştiga împotriva oricui când este în formă. Va fi o etapă nouă pentru mine, după acest meci va urma o pauză, recuperare, a fost un sezon lung, dar imediat după această pauză voi face un plan cu echipa mea să vedem cum vom gestiona aceste câteva luni, să fiu în cea mai bună formă la următorul meci”, a declarat Tecău după meci.

Constănțeanul care va rămâne în istorie ca cel mai valoros jucător român de dublu de la Ilie Năstase și Ion Tiriac a primit un tort imens după meciul câștigat împreună cu Marius Copil, scor 4-6, 6-3, 6-2, în fața cuplului Sergio Galdos/ Arklon Huertas del Pino. România a câștigat cu 4-0 meciul cu Peru, celelalte puncte fiind aduse la simplu de Marius Copil, Nicolae Frunză și Arian Boițan. Cu acest succes, România și-a asigurat un loc în calificările pentru turneul final al Cupei Davis vor vea loc în 2022, adversara noastră urmând a fi stabilită după o tragere la sorţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net