În pană de idei. Naționala feminină de handbal a câștigat cu mult chin în fața Insulelor Feroe

Ultima actualizare:

    Sub privirile Crinei Pintea, Bianca Bazaliu pătrunde spre poarta Insulelor FeroeFoto: sportpictures.eu
Sub privirile Crinei Pintea, Bianca Bazaliu pătrunde spre poarta Insulelor FeroeFoto: sportpictures.eu

Lipsită de Cristina Neagu, echipa feminină de handbal a României a obținut o victorie muncită (26-19) în fața formației similare a Insulelor Feroe. Disputa a avut loc în noua sală din Mioveni și a contat pentru faza a doua a calificărilor la Campionatul European din 2022. Duminică, naționala are meci greu în Austria.

În prezența a circa o mie de spectatori, naționala lui Adi Vasile a avut un start bun de meci, detașându-se la 10-4. Mai apoi, însă, s-a simțit lipsa de omogenitate. Iar jucătoarele din Feroe au izbutit să strângă diferența. Astfel că tabela a arătat 15-14 la pauză... În a doua parte a disputei, deși jocul echipei noastre a lăsat de dorit, s-a obținut acel succes necesar pentru menținerea în cursa de calificare. Rezultatul nu este surprinzător în condițiile în care în septembrie 2019, în preliminariile pentru Euro 2020, România a suferit și mai tare pentru a câștiga în Feroe. Condusă la pauză (11-12), echipa antrenată pe atunci de Tomas Ryde s-a impus cu 25-20. Nici atunci n-a evoluat Neagu, care era accidentată. Golurile României în partida de miercuri seara au fost marcate de Crina Pintea (9 goluri / 11 aruncări), Bianca Bazaliu (6/9), Dana Rotaru (3/6), Sonia Seraficeanu (3/3), Alina Ilie (2/5), Elena Dincă (1/2), Alexandra Subțirică (1/1), Bianca Harabagiu (1/2). De partea cealaltă, cele mai eficiente jucătoare ale Insulelor Feroe au fost Turid Samuelsen (4 goluri / 7 aruncări), Maria Weyhe (4/5) și Jana Mittun (4/5).România va disputa al doilea meci din grupă duminică, 10 octombrie, la Viena, cu reprezentativa Austriei, care joacă în această seară (joi, 7 octombrie), în Danemarca. Tricolorele vor juca apoi în 2 martie 2022, cu Danemarca (acasă), şi în 5 martie cu aceeaşi echipă în deplasare. Meciurile retur cu Insulele Feroe şi Austria sunt programate în 20 aprilie, respectiv 23 aprilie.Turneul final al Campionatului European va fi găzduit de Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru, între 4 și 20 noiembrie 2022. 

Se simte absența Cristinei Neagu

Din lotul convocat de Adi Vasile pentru aceste preliminarii nu face parte căpitanul Cristina Neagu, care a anunţat că în acest an face ”o pauză” de la acţiunile reprezentativei. Motiv pentru care nu va fi prezentă nici la CM din luna decembrie. În aceste condiții, obiectivul principal este omogenizarea echipei. Înaintea meciului cu Feroe, Adi Vasile a declarat: ”Echipa naţională, anul acesta, trebuie să fie bună fără Cristina Neagu. Dacă ne ridicăm nivelul, când ea va veni va găsi naţionala mult mai puternică. Pentru mine oricine este în această echipă, este România. Nu contează numele, contează doar că pe spatele fiecăreia scrie România”. Contra Insulelor Feroe s-a simțit absența interului de la CSM București. Principală marcatoare a naționalei, Crina Pintea a mărturisit chiar înaintea disputei: „Nu te poți obișnui fără Cristina! Sper ca după această pauză să se odihnească suficient și să revină la lotul național”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net