Infectat cu COVID-19, Benoit Paire vorbește despre o „falsă bulă” la Flushing Meadows

Ultima actualizare:

    Benoît Paire a fost exclus din turneul de la Flushing Meadows Corona ParkFoto: Guliver / GettyImages
Benoît Paire a fost exclus din turneul de la Flushing Meadows Corona ParkFoto: Guliver / GettyImages

Desfășurată fără spectatori și cu respectarea unor reguli de igienă și de distanțare fizică, pe cât posibil, ediția din acest an a US Open este zguduită de un scandal. Controlat pozitiv cu noul coronavirus și eliminat din competiție, Benoit Paire i-a criticat pe organizatori, vorbind despre o „falsă bulă” (acea zonă închisă persoanelor străine). USTA a reacționat și a subliniat că s-a ajuns în această situație fiindcă nu s-au respectat regulile.

Aflat la izolare în camera lui de hotel, francezul a avut o reacție pe contul său de Instagram, unde a postat un mesaj cu titlul „Not in the bubble” (nu în bulă).  „Mă simt bine pentru moment. Nu am simptome. Ezit să spun ce s-a întâmplat cu adevărat în această falsă bulă (a folosit formula „Fake bubble”)”,  a scris cel sosit la New York în 18 august, zi din care a trecut de mai multe controale cu rezultat negativ.  Desigur că Federația Americană de Tenis (USTA) n-a recepționat prea bine aceste critici. Fără să-l numească, organismul care răspunde de organizarea US Open a precizat că „a fost clar precizat că jucătorul a contactat virusul nerespectând protocolul sanitar aprobat de statul New York”. Și, potrivit lequipe.fr, i s-a reproșat lui Paire că a fost laxist în privința  portului măștii, care este obligatoriu în baza de la Flushing Meadows, cu excepția zonelor unde se mănâncă, se fac antrenamente și se joacă tenis. 

Restricții pentru contacții lui Benoît Paire

La puțin timp după ce Benoît Paire a fost depistat pozitiv, la US Open s-a declanșat o anchetă, în urma căreia directoarea Stacey Allaster a anunțat că jucătorii care au intrat în contact cu francezul vor rămâne în competiție. Totuși, Adrian Mannarino și Kiki Mladenovic au fost trimiși la izolare.  Cap de serie numărul  32, Adrian Mannarino l-a învins cu 6-1, 6-4, 2-6, 6-3 pe Lorenzo Sonego. Și s-a referit la postura inedită în care se află acum: „Am trecut prin toate emoțiile. Sâmbătă seara, am mâncat la recepția hotelului. Am discutat cu jucătorii francezi,  purtând măști, și am primit un mesaj de la un oficial care dorea să-mi vorbească imediat. Am fost stresat căci nu știam ce vrea să-mi spună. Mi-a explicat situația și am revăzut ceea ce am făcut în ultimele 48 de ore. Am jucat cărți cu Benoît. Am purtat măști. (...) Benoît este temperamental pe teren, dar vă  pot spune că a respectat toate regulile. De altfel, a fost controlat negativ de mai multe ori. A trebuit să rămân în camera mea până la noi ordine. Știam că și alți jucători francezi sunt în aceeași situație ca mine. S-a creat un grup pe WhatsApp pentru a fi în contact. Benoît nu are niciun simptom”, a spus Adrian Mannarino pentru lequipe.fr.  Într-o postură asemănătoare se află și Kristina Mladenovic (44 WTA), care s-a calificat în turul 2 după ce a trecut (7-5, 6-2) de americanca Hailey Baptiste, beneficiara unui wild-card. Cum s-a antrenat alături de Benoît Paire, acum câteva zile, Kiki nu se mai poate mișca în voie prin „bula” de la Flushing Meadows. „Am dreptul să joc, însă nu pot merge la sala de forță, de pildă. Pot să fiu alături de fratele meu, care mă  antrenează. Este un fel de bulă într-o bulă”, a relatat jucătoarea de 27 de ani.  

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net