Irina Begu este campioană la Palermo! Românca a cucerit al cincilea trofeu WTA

Ultima actualizare:

Irina Begu, ocupanta locului locul 45 WTA, a câştigat, duminică, turneul de categorie WTA 250 de la Palermo, al cincilea său trofeu la simplu în circuitul WTA.

Irina Begu (FOTO: EPA)
Irina Begu (FOTO: EPA)

Begu a învins-o în finală pe sportiva italiană Lucia Bronzetti, numărul 78 mondial, scor 6-2, 6-2, într-o oră şi 33 de minute. În primul set, Begu a reuşit patru ghemuri la rând la scorul de 1-1, câştigând cu 6-2, iar în actul secund a început cu 3-0 şi s-a impus tot cu 6-2, încheind cu un as.

Odată cu trofeul, românca a primit și 26.770 de euro şi 280 de puncte WTA. “O felicit pe Lucia, ai avut o săptămână extraordinară. Ştiu că vei avea mult mai multe finale şi sigur vei obţine trofee Îi mulţumesc echipei mele. Fără voi nu aş avea acest trofeu. Pentru mine Palermo este un loc special, am o parte din familie aici. Vă mulţumesc că aţi venit şi m-aţi susţinut. Sigur voi reveni. Vă mulţumesc tuturor, organizatorilor şi copiilor de mingi. Ştiu că a fost o perioadă dificilă cu pandemia, voi aţi fost primii care aţi readus tenisul. Mulţumesc din nou, ne revedem la anul”, a spus Irina Begu la ceremonia de după finală.

Irina Begu, a treia româncă învingătoare în cinci turnee WTA

Begu mai are în palamares trofeele la simplu la Tashkent în 2012, Seul în 2015, Florianopolis în 2016 şi Bucureşti în 2017. În total, ea a disputat nouă finale WTA în carieră. Begu a mai jucat finale la Budapesta și Marbella (ambele în 2011), Moscova (2014) şi Cleveland (2021).

Cu acest al cincilea titlu obținut în circuitul profesionist, Irina Begu a devenit a treia jucătoare româncă din istorie care are în palmares cel puțin cinci trofee WTA, după Simona Halep și Virginia Ruzici. 

În urma acestei victorii, Irina va urca până pe locul 33 în clasamentul mondial începând de luni. Ea va deveni a doua româncă din ierarhia supremă, după Simona Halep, care ocupă în continuare locul 16 WTA. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net