Lance Armstrong: "Turul Franţei s-a încheiat pentru mine!"

Ultima actualizare:

Lance Armstrong n-a scăpat de ceea ce îi era frică... "Turul Franţei va începe cu adevărat sâmbătă sau duminică", declara omul care a obţinut un număr record (7) de victorii în cea mai dificilă cursă de şosea din ciclism. Americanul a avut dreptate. Etapa de duminică, a 7-a din această ediţie, a fost una de calvar. Pentru el. Omul care a învins cancerul a căzut de două ori şi a ajuns la finiş cu o întârziere de peste 11 minute! "Turul s-a sfârşit pentru mine!", recunoştea Armstrong.

Ceea ce i s-a întâmplat americanului duminică a fost ceva nemaivăzut în "Marea Buclă". Americanul, care rareori a avut probleme în precedentele sale participări, a terminat etapa pe locul 61! "El a căzut de două ori. A doua oară a fost în locul nepotrivit, cu câţiva kilometri înaintea vârfului Ramaz. Echipa lui a fost decimată în tentativa colegilor de a-l ajuta să revină. L-au dus până la picioarele muntelui, însă i-a fost dificil să mai revină", a declarat Alain Gallopin, în timp ce Johan Bruyneel, managerul echipei Radio Shack, a recunoscut că Armstrong "a lăsat braţele".

Aflat pe locul 39 la "general", având o întârziere de 13 minute şi 26 de secunde faţă de lider (Cadel Evans), americanul a decis să meargă mai departe. Obiectivul său nu mai este să câştige pentru a opta oară, ci să-l ajute pe cel mai bine clasat dintre colegii săi - Levi Leipheimer (locul 8, la 2:14 de lider) - să se bată pentru podium. Majoritatea rivalilor lui Armstrong s-au ferit să comenteze cele întâmplate. Andy Schleck, Cadel Evans şi Ivan Basso şi-au exprimat tristeţea, iar Christian Prudhomme surpriza. "Nu mă aşteptam să termine atât de greu, însă două căzături într-o etapă atât de grea este prea mult pentru un om".

Regele a murit, aşadar, însă se naşte un alt rege. Clasat pe locul 2 anul trecut, Andy Schleck a confirmat în aceeaşi etapă de duminică statutul de mare speranţă a ciclismului mondial. Luxemburghezul a câştigat şi, deşi i-a lăsat tricoul galben lui Cadel Evans (el este al doilea, la 20 de secunde), pare a fi cel mai în vervă dintre pretendenţi. "A fost acel gen de etapă în care se văd favoriţii. Cine este în faţă, cine este în dificultate. Sunt sută la sută mental şi fizic. Şi acum... galbenul!", a declarat luxemburghezul la conferinţa de presă de duminică seara. Coleg de echipă la Saxo Bank, fost purtător al tricoului galben, Fabian Cancellara a confirmat: "L-am privit pe Andy şi am văzut în ochii lui că este pregătit". Schleck mai are însă de tras până să se încoroneze la Paris. Alberto Contador (Astana), deţinătorul titlului, este pe 3 şi, deşi a suferit şi el din cauza căldurii, n-a depus încă armele.

Astăzi caravana are zi de odihnă. Mâine, în schimb, rutierii vor avea de tras. Programată între Morzine-Avoriaz şi Saint-Jean-de-Maurienne, etapa a 9-a cuprinde două căţărări de categorie întâi, dar şi o ascensiune pe un vârf de 2.000 de metri (Madeleine) care va dispersa plutonul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net