Larisa Iordache a concurat bolnavă la Europene. De la sală a mers la spital

Ultima actualizare:

    Larisa Iordache în acțiune la EuropeneFOTO: FR Gimnastică
Larisa Iordache în acțiune la EuropeneFOTO: FR Gimnastică

Calificarea Larisei Iordache la Jocurile Olimpice de la Tokyo este un rezultat de excepție, dar devine cu adevărat incredibil după dezvăluirile Federației Române de Gimnastică: sportiva noastră a concurat cu febră și infecție renală.

Federaţia Română de Gimnastică a precizat, joi, că primele investigaţii efectuate de sportiva Larisa Iordache au dezvăluit o infecţie la nivelul rinichilor, însă determinarea diagnosticului este în desfăşurare.

"Ştim cu toţii că în spatele fiecărei mari performanţe regăsim ani de muncă, sacrificii, eforturi, accidentări, momentele grele, dar şi multă pasiune. Calificarea olimpică de ieri a Larisei Iordache ne-a adus tuturor o mare bucurie, iar ei şi antrenorilor ei o împlinire deosebită şi o răsplată de nepreţuit pentru tot ceea ce au construit în ultimii ani, împreună. Ceea ce nu se ştie însă este că Larisa a concurat aseară nefiind în cea mai bună formă fizică. A luptat cu propriul organism şi a tras până la capăt. Nu a mai permis vreunui impediment să îi mai stea în calea visului. O eroină am putea spune. De ce spunem asta? Pentru că Larisa a avut parte de o seară grea, o seară în care a ajuns la spital, cu febră, dureri şi stare generală proastă. Primele investigaţii au dezvăluit o infecţie la nivelul rinichilor, însă determinarea diagnosticului este în desfăşurare. După accidentarea la tendonul ahilian din 2017 şi mai multe intervenţii chirurgicale şi recuperări îndelungate, a mai fost nevoie de un prag de trecut pentru a ajunge la Olimpiadă. Campioana noastră l-a trecut, nu a mai permis încă o piedică", a scris FR Gimnastică pe Facebook.

Gimnasta Larisa Iordache a anunţat pe reţelele de socializare că a concurat, miercuri, cu o "stare subfebrilă", la Campionatele Europene de la Basel şi că efectuează investigaţii medicale. La CE, ea mai trebuie să evolueze în finalele de la bârnă şi sol.

"Am intrat în competiţie cu o stare subfebrilă, dar am reuşit sa concurez şi să îmi împlinesc visul. Acum fac investigaţii şi am încredere că totul va fi bine", a scris sportiva pe Facebook.

Iordache s-a calificat, miercuri, la JO de la Tokyo, după ce a ocupat al doilea loc calificant la individual-compus, la Campionatele Europene, găzduite de Basel. 

În calificările de miercuri, Larisa Iordache a fost notată astfel: Larisa Iordache - bârnă 13.466, sol 13.400, sărituri 14.366, paralele 13.466. Total, 54.698 puncte, cu care s-a clasat pe locul 4.

În finalele pe aparate, Iordache ar trebui să concureze la bârnă (de pe locul 1) şi la sol (6), la finalul acestei săptămâni.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net