Larisa Iordache, vizitată de președintele Federației Internaționale de Gimnastică

Ultima actualizare:

    Președintele Federației Internaționale de Gimnastică, alături de sportive și antrenori
Președintele Federației Internaționale de Gimnastică, alături de sportive și antrenori

Japonezul Morinari Watanabe a dorit să asiste la antrenamentul celor două sportive care ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice, Larisa Iordache și Maria Holbură.

Ziua de marți a fost una mare pentru fetele din lotul național de gimnastică! Larisa Iordache și Maria Holbură s-au trezit la antrenament cu nimeni altul decât șeful Federației Internaționale de Gimnastică, Morinari Watanabe. Însoțit de președintele Federației Române de Gimnastică, Carmencita Constantin, de vicele Ioan Suciu, de șeful COSR, Mihai Covaliu, de președintele Clubului Dinamo, Ionuț Popa, Watanabe, care este și membru al Comitetului Internațional Olimpic, a asistat la pregătirea celor două gimnaste.

„Sper că s-a simțit foarte bine la noi. A fost o onoare să îl avem în sală, s-a văzut că i-a plăcut. Nu mă așteptam să îmi spună că este încântat că m-am întors să concurez. M-am bucurat foarte tare”, a declarat Larisa Iordache. 


    Președintele Federației Internaționale de Gimnastică, alături de conducerea FRG și de Mihai Covaliu
Președintele Federației Internaționale de Gimnastică, alături de conducerea FRG și de Mihai Covaliu

Sosit în România în urmă cu câteva zile, șeful FIG a avut programul încărcat. În weekend a fost prezent la „Cupa Irina Deleanu”, la gimnastică ritmică. Japonezul și-a amintit de istoria gimnasticii românești. Întâlnirea de la Sala Dinamo cu Larisa și Maria și cu antrenorii lor, l-au făcut pe președintele Federației Internaționale de Gimnastică să își reamintească istoria acestui sport.

 „Gimnastica românească are o istorie mare, grozavă, vreau ca în timpul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, gimnaștii români să ne arate această istorie mare și frumoasă, care le poate aduce medalia de aur”, a declarat Morinari Watanabe, președintele Federației Internaționale de Gimnastică. El este convins că gimnaștii români care vor merge la Jocurile se vor întoarce acasă cu medalii.

Antrenorul Larisei Iordache, Cristian Moldovan și fostul gimnast Ioan Suciu, în prezent unul dintre vicepreședinții Federației Române de Gimnastică, au fost încântați de vizita lui Morinari Watanabe. „Este un privilegiu pentru noi în a-l avea pe președintele FIG în mijlocul nostru. Este o bucurie în egală măsură. Sunt convins că această vizită va crea o mult mai mare legătură între tot ce înseamnă gimnastică românească și gimnastica din Japonia”, a declarat Ioan Suciu, vicepreședinte al Federației Române de Gimnastică.


    Larisa Iordache, alături de președintele Federației Internaționale de Gimnastică
Larisa Iordache, alături de președintele Federației Internaționale de Gimnastică

A stat 4 zile în România

Președintele Federației Internaționale de Gimnastică a sosit în România la finalul săptămânii trecute și a stat 4 zile. În weekend, Watanabe a participat la „Cupa Irina Deleanu”. Competiția de gimnastică ritmică a avut loc între 18-23 mai, la Sala Polivalentă din Capitală. La concurs au fost prezente 800 de sportive, iar România a participat cu lotul de senioare și junioare. Șeful de la FIG este și membru în boardul executiv al Comitetului Olimpic Internațional și a vorbit și despre organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, care vor avea loc peste două luni, chiar dacă există zvonuri care susțin că se vor amâna din nou. 

“Atât Comitetul Internațional Olimpic, cât și Guvernul Japoniei, dar mai ales sportivii, își doresc ca Jocurile Olimpice să aibă loc, iar noi vom face tot posibilul ca acest lucru să se întâmple”, a declarat Morinari Watanabe.

Șeful Federației Internaționale de Gimnastică a fost prezent luni la Casa Olimpică, la invitația președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu. La întâlnire au fost prezenți George Boroi, secretar general COSR, Carmencita Constantin, președinte Federația Română de Gimnastică, Irina Deleanu, președinte Federația Română de Gimnastică Ritmică și Mircea Apolzan, secretar general Federația Română de Gimnastică Ritmică. Mihai Covaliu a venit marți și la Sala Dinamo, unde i-a înmânat lui Watanabe o plachetă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net