Many Gyenes scrie istorie în Raliul Dakar

Ei au profitat de ziua de odihnă, trăgându-şi sufletul în bivuacul aflat în Chile, în apropierea graniţei cu Bolivia şi Peru.

Printre cei 116 de motociclişti care au reuşit să treacă peste primele şase etape - 70 au abandonat - s-au aflat şi cei doi români înscrişi în cursă, sătmăreanul Mani Gyenes (26 de ani) şi braşoveanul Marcel Butuza (45).

Ei au trecut cu bine de primele două zile petrecute în deşertul Atacama, zona cea mai aridă de pe Pământ - acolo plouă cu adevărat de două-trei ori într-un secol!

"În etapa a şasea am înaintat într-o zonă cu piatră şi nisip care mi-a dat senzaţia că am ajuns pe Lună... A fost foarte dificil să mă menţin în şa. Dunele sunt la fel de mari ca acelea din Mauritania, însă cei o sută de kilometri în care am mers pe piatră au fost cei mai duri", a declarat Mani, care ocupă un meritoriu loc 21 în clasamentul general.

Pilotul care a avut cea mai bună clasare în Dakar dintre toţi românii care au participat până acum (locul 46 în 2007) n-a exagerat cu nimic în descrierea pe care a făcut-o zonei traversate, Atacama fiind folosit de Agenţia Spaţială Nord-Americană (NASA) pentru a testa vehiculele pe care le-a trimis să exploreze planeta Marte.

Aflat pe locul 70 la "general", Marcel Butuza a reuşit vineri cea mai bună evoluţie de până acum. În ciuda unor probleme la partea electrică a motocicletei sale, braşoveanul a avut al 54-lea timp.

"Ultima probă specială a fost lungă şi cu destule capcane. Am pierdut peste 20 de minute cu remedierea defecţiunii la motor, dar am reuşit să termin cu bine", a declarat braşoveanul.

Concurenţii mai au de parcurs circa 5.000 de kilometri, ei urmând a reveni astăzi în Atacama, unde mai au de concurat două etape.

FotoJet (3) jpg
cub horoscop iertare png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub isabela onoriu png
FotoJet (2) jpg
femeie frig casa jpeg
Oana Roman si Isa jpg
Shakira jpg
image
image
image
image
image
image
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg
Mike Tyson, Getty jpg
Handbal, Getty jpg
Rashford, Getty jpg