Many Gyenes scrie istorie în Raliul Dakar

Ultima actualizare:

Ei au profitat de ziua de odihnă, trăgându-şi sufletul în bivuacul aflat în Chile, în apropierea graniţei cu Bolivia şi Peru.

Printre cei 116 de motociclişti care au reuşit să treacă peste primele şase etape - 70 au abandonat - s-au aflat şi cei doi români înscrişi în cursă, sătmăreanul Mani Gyenes (26 de ani) şi braşoveanul Marcel Butuza (45).

Ei au trecut cu bine de primele două zile petrecute în deşertul Atacama, zona cea mai aridă de pe Pământ - acolo plouă cu adevărat de două-trei ori într-un secol!

"În etapa a şasea am înaintat într-o zonă cu piatră şi nisip care mi-a dat senzaţia că am ajuns pe Lună... A fost foarte dificil să mă menţin în şa. Dunele sunt la fel de mari ca acelea din Mauritania, însă cei o sută de kilometri în care am mers pe piatră au fost cei mai duri", a declarat Mani, care ocupă un meritoriu loc 21 în clasamentul general.

Pilotul care a avut cea mai bună clasare în Dakar dintre toţi românii care au participat până acum (locul 46 în 2007) n-a exagerat cu nimic în descrierea pe care a făcut-o zonei traversate, Atacama fiind folosit de Agenţia Spaţială Nord-Americană (NASA) pentru a testa vehiculele pe care le-a trimis să exploreze planeta Marte.

Aflat pe locul 70 la "general", Marcel Butuza a reuşit vineri cea mai bună evoluţie de până acum. În ciuda unor probleme la partea electrică a motocicletei sale, braşoveanul a avut al 54-lea timp.

"Ultima probă specială a fost lungă şi cu destule capcane. Am pierdut peste 20 de minute cu remedierea defecţiunii la motor, dar am reuşit să termin cu bine", a declarat braşoveanul.

Concurenţii mai au de parcurs circa 5.000 de kilometri, ei urmând a reveni astăzi în Atacama, unde mai au de concurat două etape.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Darya Klishina jpg
Simona Halep ronald garros 2022 jpg
concurs slam dunk streetball jpg
mitrita craiova jpg
sorana cirstea la roma jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net