Meci infernal pentru Sorana Cîrstea. Românca a răzbit și avansează la Ningbo

Ultima actualizare:

Sorana Cîrstea nu-și dezminte titulatura de cea mai bună rachetă a României: ocupanta locului 26 în ierarhia mondială a tenisului feminin s-a calificat, marți, în optimile de finală ale turneului Ningbo Open, din China, competiție la care se bucură să fie favorita cu numărul trei, valoarea totală a premiilor apropriindu-se de 260.000 de dolari.

Sorana Cîrstea este cel mai bine clasată româncă în ierarhia WTA (FOTO: Getty Images)
Sorana Cîrstea este cel mai bine clasată româncă în ierarhia WTA (FOTO: Getty Images)

În runda inaugurală a turneului, Sorana Cîrstea a avut, însă, o misiune mai grea decât se aștepta, dar a trecut de sportiva americană Claire Liu (83 WTA), scor 7-5, 4-6, 6-3. Cu toate că a condus în setul doi cu 3-0, românca l-a pierdut cu 4-6. În decisiv, Sorana Cîrstea a fost condusă cu 3-1, dar a reuşit să revină şi să se impună, în cele din urmă cu 6-3. Partida nu a fost lipsită deloc de emoții, adversara româncei acuzând probleme medicale și stări de rău și primind imediat îngrijiri, iar întregul meci a durat aproape trei ore, cronometrul arătând două ore și 52 de minute. „Claire a jucat foarte bine, a jucat agresiv. Sunt fericită cum am încheiat partida. Mă bucur că sunt aici, îmi place foarte mult, sper să ne vedem în turul doi”, a comentat românca, la finalul victoriei sale, pentru care și-a asigurat un cec în valoare de 3.920 de dolari.

Rămâne în China, până la jumătatea lunii octombrie

Mai departe, misiunea Soranei Cîrstea la turneul din China depinde de evoluția sa din optimi, acolo unde se va duela cu cu învingătoarea partidei dintre sportiva cehă Kateřina Siniaková (90 WTA) şi americanca Elizabeth Mandlik (142 WTA). Principala favorită la câștigarea trofeului de la Ningbo este sportiva din Tunisia Ons Jabeur (7 WTA), iar cap de serie numărul doi este jucătoarea cehă Petra Kvitová (14 WTA).
Sorana Cîrstea va rămâne în China, până la jumătatea lunii octombrie: după turneul de la Ningbo, va merge între 30 septembrie și 8 octombrie la Beijing, pentru un turneu WTA 1000, apoi se va aventura la o competiție WTA 500 în Zhengzhou, între 9 și 15 octombrie. În cele din urmă, va reveni în fața propriilor fani, la un WTA 250, Transylvania Open, de la Cluj-Napoca, programat în perioada 16-22 octombrie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net