Nadia Comăneci a vrut să se sinucidă: "Am să dau pe gât sticla asta de clor"

nadia comaneci 1 jpeg
Nadia ComăneciFoto: Guliver/GettyImages

Portalul brazilian Ofuxico a scris că fosta mare campioană olimpică Nadia Comăneci a vrut să se sinucidă în tinereţe, în 1978.

Jurnaliştii brazilieni susţin că „Zeiţa de la Montréal” a vrut să se sinucidă după ce părinţii săi au divorţat, în 1978. „A încercat să-şi ia viaţa consumând apă sanitară”, notează sursa citată. Povestea nu e chiar nouă, ea fiind prezentată şi în filmul american „Nadia”, din 1984, în care rolul gimnastei e interpretat de Leslie Weiner.

Episodul a fost comentat de Nadia Comăneci în cartea sa, „Scrisori către o tânără gimnastă”. Redăm, aşadar, fragmentul respectiv. „Da, în 1978 am fost foarte nefericită. Dar în niciun caz n-am încercat să mă sinucid pentru că îmi văzusem prietenul cu o altă fată, aşa cum reiese din film. Am auzit mai multe variante ale acestei întâmplări, iar două ziare din Germania chiar au scris că am băut două sticle de dezinfectant deoarece eram distrusă în urma rupturii intervenite în relaţia amoroasă cu un poet. Adevărul e că antrenorii şi conducerea îmi promiseseră mai multă libertate pe perioada cât voi locui în complexul «23 August». În ziua respectivă, în faţa camerei erau trei bărbaţi. Păreau absorbiţi de un joc de cărţi, dar se aflau acolo ca să mă supravegheze. «Unde te duci, Nadia?» au întrebat ei cu inocenţă. N-am mai rezistat. «Ce căutaţi aici? Nu pot să-mi spăl rufele nesupravegheată?» Poate, am continuat în glumă, «am să dau pe gât sticla asta de clor şi o să mă sinucid». M-am întors în cameră şi am trântit uşa! Uram să fiu urmărită, verificată, cercetată. Dintr-o simplă vorbă aruncată la necaz s-au născut zvonuri şi poveşti!”, a notat Nadia Comăneci.

Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Roxana, alături Liviu Guță
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
BeFunky collage (18) jpg
cub iosif rotaru png
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
Tragedie Indonezia, EPA jpg
marilyn monroe
Soldati ucraineni se adapostesc in timpul unui bombardament in Lyman- razboi Ucraina FOTO Profimedia
laura jijie foto cosmin zamfirache (1) jpg
image
image
image
image
Tragedie Indonezia, EPA jpg
CS Mioven FCU Craiova 1948, Sportpictures jpg
Poză mare CFR Petrolul, Sportpictures jpg
Rica Raducanu, Facebook jpg
Ana Bogdan, EPA jpg
Andrei Ivan, CSU Craiova, Sportpictures jpg