Neagu: “Ce educaţie are Tadici? Ne vorbea cu «bă, fetelor»!?”

Ultima actualizare:

    Cristina Neagu
Cristina Neagu

Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a Campionatului Mondial, a acordat un interviu pentru Mediafax în care a vorbit şi despre fostul selecţioner, cel care a lansat cuvinte dure către sportivele din echipa naţională, dar şi către actualul tehnician, Ryde.

Cristina Neagu a vorbit despre ultimii cinci ani ai carierei, în care a suferit două operații, dar şi despre acuzaţiile fostului selecţioner Gheorghe Tadici la adresa unor handbaliste din naţională, pe care le consideră "jignitoare".

"Am primit mesaje urâte din țară, unii ne-au înjurat, și mă întreb ce cunosc ei despre sport sau cum își iubesc țara? Și eu mă uit la alte sporturi, fotbal de exemplu, am momente în care sunt frustrată pentru o înfrângere, dar nu mă apuc să înjur jucătorii naționalei. Ei vor merge la Euro, dacă pierd primul meci şi ne apucăm să-i înjurăm, cum să joace a doua zi cu gândul că ai lor, de la care așteaptă încurajări, îi înjură? Sunt sportiv și știu ce înseamnă munca pentru și la o mare competiție. Nu e normal să aștepți prima înfrângere și apoi să dai în oameni. Sau să vii la TV și să faci la fel, mai ales când ești din lumea handbalului, iar unii au lucrat până nu demult cu noi. Mă refer aici inclusiv la declarația fostului antrenor al naționalei (Gheorghe Tadici - n.r.).", a spus cea care a avut un an extraordinar, în care a cucerit Liga Campionilor, cu Buducnost, și titlul de golgheter al competiției, iar la Campionatele Mondiale a fost golgheter, a fost inclusă în All Star Team şi declarată MVP-ul turneului.

Apoi, a tunat: "Am vorbit cu fetele din echipă să ne dăm seama la ce se referă și ne-am dat seama că e vorba despre Baia Mare, în 2014, la banchetul de după meciul retur cu Belarus, în urma căruia ne-am calificat la Europenele de anul trecut. Obținusem victorii și în tur, și în retur, era toată lumea fericită. Absolut toată lumea intra în vacanța de vară, era final de sezon, eram la banchetul de după meci, după care toată lumea pleca acasă, se încheiase cantonamentul și acțiunea naționalei. Dacă nici la un astfel de banchet, de final de sezon, organizat de ai noștri, nu poți sărbători o calificare și intrarea în vacanță, atunci când? Era o petrecere, nu aveam antrenament sau meci a doua zi, totul se petrecea între noi, nu eram în Piața Universității. Nu mi se pare corect ce a spus la TV fostul antrenor, acum când nu mai lucrează cu noi. De ce nu a spus atunci? Și nu se face așa ceva, chiar dacă e după un an și jumătate. Aștepți la colț prima înfrângere cu noul antrenor și faci așa ceva. A fost urât, a lucrat cu noi și noi cu el, până la urmă am împărțit totul. Fix așa ar fi arătat naționala pe viitor, cum ne-a creat impresia, dacă nu ajungeam acum pe podium. Și dacă nu luam medalie acum, eu tot aș fi ieșit să-mi spun părerea despre cum s-a purtat, pentru că în timpul Mondialelor am evitat asta. Ştiu cu cine lucrez, ce fete avem în echipă, dar poate e timpul să vorbim, am fost prea mult tăcute. Sper ca și fetele să se apere de acum, pentru că nu avem de ce să nu fim mândre, nu am greșit cu nimic. A face o petrecere la un final de sezon e normal. Și, să mă ierte Dumnezeu, nu mai avem 15 ani, suntem femei în toată firea. Dacă vrem să petrecem, o facem, fiecare își asumă ce facem, nu suntem copii. Eu nu am auzit și nu cunosc în toată cariera să fi fost astfel de probleme la echipa națională. Nu sunt de acord și nu permit să fim astfel tratate. Ce legătură avea meciul cu Spania de acum cu ce a fost în urmă cu un an și jumătate la Baia Mare?".

"Să nu creadă lumea că ne-am mobilizat după criticile lui (ale lui Tadici – n.r.). Am făcut-o pentru noi, pentru că voiam performanță. Nu am citit presa la Mondiale, dar am aflat și am considerat cu toate că este jignitor. Starea în care am fost toate atunci așa s-ar numi într-un cuvânt: jignire. Ne-am așezat toate și am vorbit, știm bine ce se scrie despre noi când jucăm slab, dar eu nu suport când cineva vorbește rău de noi și de națională, când știu cât muncim.

Iar pe domnul Tadici, care a afirmat că dau în antrenorii români, l-aș întreba ce comentarii poate avea un om despre educația altcuiva, când el vorbea cu o națională feminină cu "bă, fetelor", că doar a văzut toată lumea atâția ani.

Am respectat toți antrenorii români cu care am lucrat, am învățat de la fiecare, și pentru teren, și pentru viață, iar pentru asta merită respect și, tocmai pentru că știu că i-am respectat, nu permit nimănui să vorbească de educația și caracterul meu în handbal. Aici e vorba și de părinții mei, de familia mea, de acolo vin, ei m-au educat. Am niște părinți minunați, ei cum s-au simțit oare când au auzit acele cuvinte? Este adevărat, am o personalitate puternică și mi-a plăcut tot timpul să învăț, iar asta poate nu a fost pe placul tuturor. Iar declarațiile mele de acum nu le consider ca o înfruntare cu fostul antrenor, ci pur și simplu am dorit să cunoască toată lumea și părerea mea, e normal să spun ce s-a întâmplat", a mai spus Cristina Neagu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net