Spadasina Ana Maria Popescu și gimnastul Marian Drăgulescu, anunț important

Ultima actualizare:

Multipli medaliați olimpici, mondiali și europeni, Ana Maria Popescu (37 de ani) și Marian Drăgulescu (41 de ani) au primit plachete aniversare, flori, precum şi emblema de onoare a Statului Major al Apărării. În cadrul Galei ”Sportivii Anului 2021”, CSA Steaua și-a premiat cei mai valoroși performeri.

Ana Maria Popescu Brânză și Marian Drăgulescu au recunoscut că au avut emoții / Foto: Marian Burlacu
Ana Maria Popescu Brânză și Marian Drăgulescu au recunoscut că au avut emoții / Foto: Marian Burlacu

Ana Maria Popescu a petrecut 25 de ani în sala de scrimă de la Steaua

Vicecampioană olimpică la spadă anul acesta, Ana Maria Popescu Brânză a mărturisit că este recunoscătoare pentru faptul că din 26 de ani de carieră 25 i-a petrecut în curtea Clubului Sportiv al Armatei Steaua. ”Atât cât voi putea voi rămâne alături de CSA Steaua. Toată experienţa câştigată sper să o pot întoarce sportivilor şi tuturor celor care cred că le pot fi de ajutor. Este de datoria noastră să creăm campioni. Sportul m-a învăţat că într-o echipă fiecare trebuie să renunţe puţin la el pentru binele echipei. Asta trebuie să facem toţi pentru ca Steaua să rămână cel mai performant şi iubit club din România", a spus Ana Maria, care a adăugat că prin retragerea ei, a Larisei Iordache, a lui Marian Drăgulescu și Horia Tecău sportul românesc nu va fi mai sărac. ”Vor apărea alți campioni”, a concluzionat scrimera.

Cei doi campioni au primit emblema de onoare a Statului Major al Apărării / Foto: Marian Burlacu
Cei doi campioni au primit emblema de onoare a Statului Major al Apărării / Foto: Marian Burlacu

Ana Maria Popescu a fost desemnată cea mai bună spadasină a lumii în 2021

În 7 decembrie, după Cupa Mondială de spadă de la Dubai, Ana-Maria Popescu şi-a anunţat retragerea din activitate. În vârstă de 37 de ani, ea a fost desemnată la sfârşitul lunii noiembrie de Federaţia Internaţională de Scrimă drept cea mai bună spadasină a lumii. Stelista a primit această distincție pentru a cincea oară. Ana-Maria Popescu are în palmares 3 medalii olimpice (1 aur, 2 argint), 7 mondiale (2 aur, 2 argint, 3 bronz) şi 13 europene (7 aur, 4 argint, 2 bronz).

Marian Drăgulescu va lucra ca antrenor cu copiii în cadrul CSA Steaua

Omagiat cu o zi înainte de a împlini 41 de ani, Marian Drăgulescu a recunoscut că îi este dificil să renunțe la cariera de sportiv și a glumit amintind că s-a mai retras de trei ori. ”De data asta cred că este pe bune. Cred că am întins elasticul cât am putut de mult. Vine o vreme când trebuie să îţi pui şi cipicii în cui şi să încerci să dai o mână de ajutor şi din altă poziţie. De aceea voi rămâne în cadrul CSA Steaua ca antrenor de copii", a explicat Drăgulescu, care i-a mulțumit antrenorului său, Ștefan Gal, amintind că și acesta se pensionează acum. De asemenea, „Marocanul” a spus că Federația Română de Gimnastică i-a făcut o ofertă de a antrena la lotul național, însă n-a putut să o onoreze. ”Steaua îmi propusese să rămân antrenor în club, iar eu acceptasem. Îmi dădusem cuvântul și nu puteam să mi-l încalc”, a explicat Drăgulescu. 

Gimnastul Marian Drăgulescu s-a retras din activitate după participarea la Campionatele Mondiale de la Kitakyushu (Japonia) din luna octombrie. Bucureșteanul a cucerit 3 medalii la Jocurile Olimpice (1 argint, 2 bronz), 10 la Campionatele Mondiale (8 aur, 2 argint) şi 18 la Campionatele Europene (10 aur, 6 argint, 2 bronz).

Marian Drăgulescu va lucra ca antrenor de gimnastică la Steaua / Foto: Marian Burlacu
Marian Drăgulescu va lucra ca antrenor de gimnastică la Steaua / Foto: Marian Burlacu

Canotoarea Simona Radiș a primit titlul de ”Sportivul anului 2021” la seniori

În aceeași gală, CSA Steaua şi-a premiat cei mai buni performeri din acest an. Comandant al clubului militar, Răzvan Ştefan Bichir a subliniat că sportivii militari şi-au adus contribuţia la toate cele patru medalii cucerite de România la Jocurile Olimpice de la Tokyo. "Anul 2021 a fost unul reuşit pentru sportul militar ţinând cont că sportivii săi au contribuit la cele patru medalii cucerite de România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, este vorba despre canotorii Simona Radiş, Ciprian Tudosă, Mugurel Semciuc şi spadasina Ana-Maria Popescu", a spus acesta. Iar preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, le-a mulţumit sportivilor din cadrul CSA Steaua pentru rezultatele obţinute la Tokyo. "Medaliile la Jocurile Olimpice puteau fi mai multe, dar să ne bucurăm că după această perioadă dificilă am reuşit să ne întoarcem cu aceste medalii puţin mai strălucitoare decât la Rio", a subliniat Covaliu. Titlul de ”Sportiva anului” i-a revenit Simonei Radiş, medaliată cu aur la JO de la Tokyo, la canotaj, alături de dinamovista Ancuța Bodnar.

Canotoarea Simona Radiș este Sportiva Anului 2021 la CSA Steaua / Foto: Marian Burlacu
Canotoarea Simona Radiș este Sportiva Anului 2021 la CSA Steaua / Foto: Marian Burlacu

Superlativele anului 2021 la Steaua

Sportivul anului la seniori – Simona Radiș (canotaj)

Sportivul anului 2021 la tineret - Andreea Beatrice Ana (lupte)

Sportivul anului 2021 la juniori - Darius Movileanu (tenis de masă)

Echipa anului 2021 la seniori – echipa masculină de polo

Premiul special - echipa masculină de volei

Performerii CSA Steaua s-au fotografiat la finalul Galei / Foto: Marian Burlacu
Performerii CSA Steaua s-au fotografiat la finalul Galei / Foto: Marian Burlacu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net